2012-05-09 14:54:08
Φωτογραφία για Σοκολάτα και νερό διώχνουν τον πόνο
Πονάτε κάπου; Φάτε λίγο σοκολάτα κια ο πόνος θα φύγει! Αυτός τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σικάγου, που έδειξε ότι η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό παυσίπονο, αφού ανακουφίζει από τον πόνο.

Στην έρευνα αυτή έγιναν πειράματα σε εθελοντές, στην προκειμένη περίπτωση ήταν ποντίκια, και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον πόνο.

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν σχετίζεται στενά με την πείνα και στην ουσία αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο για τον οργανισμό και εκτιμούν πως η κατανάλωση σοκολάτας για λόγους απόλαυσης ενεργοποιεί στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό αντιπερισπασμού ο οποίος υπερισχύει του μηχανισμού που προκαλεί τον πόνο.

Η Πέγκι Μέισον, καθηγήτρια Νευροβιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας, είπε στην “Daily Τelegraph” πως: “Πρόκειται για φαινόμενο που η ύπαρξή του και η ισχύς του μας εξέπληξε”.

Τέλος, και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι μελετητές αυτοί, ισχυρίζονται πως το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με το νερό όταν κάποιος δεν το πίνει επειδή διψά αλλά για λόγους ευχαρίστησης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ