2015-11-02 11:45:58
Φωτογραφία για Μπαράζ ενημέρωσης για τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων
Σειρά μηνυμάτων για τις θέσεις του κλάδου, ακολουθούν τις επόμενες μέρες, με στόχο να καταδειχθούν τα προβλήματα της πρόσφατης ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

IATRONET.GR

Καταιγισμός μηνυμάτων μέσω των ΜΜΕ, αναμένεται από αυτή την εβδομάδα για το θέμα των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.

Με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) προχωρεί σε ηχητικά σποτ ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους της απελευθέρωσης του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Προχωρεί, επίσης, σε εκτύπωση φυλλαδίων και προμήθεια όλων των φαρμακείων για να το δίνουν στην πελατεία τους, αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων στις ιστοσελίδες του χώρου της Υγείας και καταχωρήσεις στις εφημερίδες.

Ο ΠΦΣ καταδικάζει και απορρίπτει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.


Ζητεί την άμεση απόσυρση της αφού πέραν των απαράδεκτων διατάξεων που εκχωρούν το φαρμακευτικό επάγγελμα σε επιχειρηματικούς κύκλους με κερδοσκοπικά κίνητρα, παραδίδει τα φαρμακεία σε συγκεκριμένες ομάδες, με την διατύπωση φωτογραφικών διατάξεων.

Αρνείται ξεκάθαρα την προσχηματική πρόταση του υπουργού Υγείας να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιτροπή του υπουργείου με αντικείμενο την εκ των υστέρων και άνευ ουσίας υποτιθεμένη βελτίωση της απόφασης, αίροντας την όποια εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Προσφυγές

Πέραν της ενημέρωσης, ο ΠΦΣ προσφεύγει κατά της Κοινής Υπουργική Απόφασης στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Τις επόμενες μέρες, υποβάλλει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ προχωρεί σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣΤΕ και αίτημα για Προσωρινή Διαταγή.

Προσφεύγει, παράλληλα, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Δ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ