2012-05-09 17:47:02
Φωτογραφία για Έκκληση Μπουτάρη να κηρυχτεί παράνομη η Χρυσή Αυγή
«Είναι πέρα από κάθε λογική να έχουμε ναζιστικό κόμμα στη Βουλή»

Να κηρυχτεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα» και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε ότι «είναι σημεία των καιρών γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα».

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και σήμερα στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη.


«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, συλλόγους αντιστασιακών και σωματεία. Στη μια το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης με την παρουσία και ξένων επισήμων στα συμμαχικά κοιμητήρια «Ζεϊτενλικ» στη Σταυρούπολη. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.

newsbeast.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με ποδήλατο στη δουλειά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με ποδήλατο στη δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ