2015-11-12 13:39:58
Φωτογραφία για Οριστικό ΤΕΛΟΣ στα μετρητά;
Ευρώ ή Δραχμή; Αν και το δίλημμα έχει παθιάσει πολλούς, το μέλλον του χρήματος είναι σίγουρα ηλεκτρονικό, αφού η πλειοψηφία των συναλλαγών σύντομα θα γίνεται με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.Σύμφωνα με τις αλλαγές στη σχετική

νομοθεσία που αρχίζει να εφαρμόζεται από την 1/1/2016, όλες οι νέες επιχειρήσεις υποχρεούνται να διαθέτουν μηχάνημα ανάγνωσης καρτών (POS), ενώ ορίζεται η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πληρωμών σε ορισμένους κλάδους (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, κλπ), με μακροπρόθεσμο στόχο την πλήρη κ οριζόντια χρήση καρτών για όλες τις αγορές.

Αυτά είναι τα πλάνα του Υπουργείου Οικονομικών για το κοντινό μέλλον, αλλά όσοι επιχειρηματίες έχουν περάσει στις online πληρωμές απολαμβάνουν ήδη τα σχετικά τους πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα καλύπτουν τις περισσότερες απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει για όσους επαγγελματίες επέλεξαν μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης και διαχείρισης πληρωμών όπως το Elorus, οι χρήστες του οποίου δεν χρειάζεται καν να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν κάποια επιπλέον συσκευή για να δέχονται online πληρωμές για τα παραστατικά που εκδίδουν μέσω της πλατφόρμας.


Άλλωστε πέρα από κυβερνητική (και κοινοτική) οδηγία, το πέρασμα στις online πληρωμές έχει πολλαπλά οφέλη για τον ελεύθερο επαγγελματία και τον επιχειρηματία, γλυτώνοντάς τον από τον χρόνο και κατά συνέπεια χρήμα που θα αφιέρωνε σε περιττές πλέον διαδικασίες.

Η πλατφόρμα τιμολόγησης Elorus, για παράδειγμα, πέρα από τη διαχείριση και ηλεκτρονική αποστολή τιμολογίων και την αποδοχή online πληρωμών παρέχει στον επιχειρηματία πλήρη εποπτεία στα οικονομικά του στοιχεία (έσοδα/έξοδα, στατιστικά κινήσεων, εκκρεμή τιμολόγια, κλπ), ενώ επιτρέπει και την αυτοματοποιημένη συνεργασία με το λογιστή της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα με τη μείωση του διαχειριστικού κόστους και τη διευκόλυνση και αυτοματοποίηση της τιμολογιακής διαχείρισης, οι online πληρωμές είναι επίσης ασφαλέστερες από τη συμβατική εξόφληση κατά τρεις τουλάχιστον απόψεις: καταρχήν τα χρήματα μεταφέρονται άμεσα στο λογαριασμό της επιχείρησης (και επομένως εξαφανίζεται το ενδεχόμενο κλοπής), δεύτερον για την όλη διαδικασία υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη και αποδείξεις (επομένως κανένας συμβαλλόμενος δεν μπορεί να «ρίξει» τον άλλο), και τρίτον η συναλλαγή προστατεύεται με τους ίδιους ισχυρούς μηχανισμούς ασφαλείας (τεχνολογίες κρυπτογράφησης, κλπ) που προστατεύουν παγκόσμιες συναλλαγές τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εδώ αξίζει να προσθέσουμε ότι η διαδικασία αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω της πλατφόρμας Elorus είναι πανεύκολη, ενώ ακόμη και ένας αρχάριος χρήστης μπορεί να μάθει να τη διαχειρίζεται μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Για την online πληρωμή ενός παραστατικού, για παράδειγμα, αρκεί ο πελάτης να επισκεφτεί έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο που του κοινοποιείται (είτε μέσω email, είτε εκτυπωμένος στο παραστατικό), και να προχωρήσει στην εξόφληση του ακριβώς όπως θα πραγματοποιούσε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική αγορά.

Με το πέρας της διαδικασίας, τα χρήματα βρίσκονται ήδη στον αντίστοιχο λογαριασμό του επιχειρηματία, ενώ το Elorus ανανεώνει αυτόματα την κατάσταση του παραστατικού («Εξοφλημένο») και ενημερώνει από μόνο του το αντίστοιχο ιστορικό πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιεί τον επαγγελματία με email για την συναλλαγή.

To Elorus δέχεται όλες τις γνωστές πιστωτικές κάρτες (Visa, Mastercard, Diners, AmEx, κλπ), παρέχοντας υποστήριξη τόσο για τη VivaPayments (την μοναδική εγκεκριμένη από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ελληνική υπηρεσία πληρωμών), όσο και για τον δημοφιλέστερο διεθνώς πάροχο υπηρεσιών πληρωμών PayPal.

Με όλα τα παραπάνω υπόψη, αλλά και με την επερχόμενη νομοθεσία να καθιστά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές υποχρεωτικές για μεγάλη μερίδα της αγοράς, η υιοθέτηση ενός συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών όπως το Elorus δεν απαιτεί πλέον δεύτερη σκέψη.

Για όσους μάλιστα θα ήθελαν να την δοκιμάσουν, η υπηρεσία Elorus παρέχει και δωρεάν πλάνο το οποίο καλύπτει απεριόριστα τιμολόγια για έως 3 πελάτες / προμηθευτές και δε λήγει ποτέ, ενώ ακόμα και το ανώτερο πλάνο κοστίζει μόλις 18 ευρώ/μήνα για απεριόριστους πελάτες και χρήστες ― πολύ λιγότερο δηλαδή από το κόστος των αναλώσιμων που καθιστά περιττά αλλά και του χρόνου που σας γλυτώνει.

Αν και η Ελλάδα είχε μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες Δυτικές χώρες στο θέμα των πιστωτικών καρτών και των online πληρωμών, η επερχόμενη νομοθεσία θα φέρει στη χώρα μας την πλήρη υιοθέτηση του ηλεκτρονικού χρήματος. Χάρη στην υπηρεσία Elorus, μια από τις πλέον αξιόπιστες και ικανές προτάσεις (η οποία μάλιστα αποτελεί 100% ελληνική προσπάθεια), κάθε ελεύθερος επιχειρηματίας ή επιχείρηση μπορεί να ετοιμαστεί από τώρα για τις επερχόμενες αλλαγές, περνώντας πρώτος στην ηλεκτρονική εποχή της τιμολόγησης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ