2015-11-12 13:58:45
Φωτογραφία για ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ : ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Ξεκίνησε τη σεζόν σε καθεστώς... αμφισβήτησης, αλλά δείχνει να βρίσκει το ρόλο του μέσα στην ομάδα. Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι μιλάει στο Εurohoops.net για τον εαυτό του και τον Ολυμπιακό ενόψει του σπουδαίου αγώνα με την Εφές.

Αναλυτικά Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ πανηγύρισε πέρσι το πρωτάθλημα Τουρκίας με την Καρσίγιακα χάρη σε δυο “διπλά” στην έδρα της Εφές. Φέτος, ψάχνει την “αναγέννησή” του και θέλει με τον Ολυμπιακό να κατακτήσει μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα.

Η σεζόν για εκείνον δεν έχει ξεκινήσει καλά κυρίως εξαιτίας της αστοχίας του από μακριά. Εχει άγχος και αυτό του βγαίνει σε όλες τις προσπάθειες του. Συνολικά ο Ντι Τζέι Στρόμπερι έχει στην Ευρωλίγκα 0/5 τρίποντα και μέχρι τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στο ΣΕΦ απέναντι στη Λιμόζ είχε συνολικά 7 πόντους με 3/12 σουτ σε 36 λεπτά συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Αμυντικά είναι πολύ καλός, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει ότι είναι έξω από τα… νερά του, επειδή δεν έχει βρει τον εαυτό του στην επίθεση.


Με τη Λιμόζ στο δεύτερο βρήκε αρκετές φάσεις στο ανοικτό γήπεδο, πέτυχε 12 πόντους και ανέβηκε η αυτοπεποίθηση του για τη συνέχεια.

“Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Να κλέβω τη μπάλα και να τρέχω στο ανοικτό γήπεδο. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να το κάνω καλύτερα και να είμαι πιο σταθερός πιστεύω ότι προσφέρω κάθε φορά κάτι που χρειάζεται η ομάδα. Αυτό είναι περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια αμυντικά. Από εκεί ξεκινώ το παιχνίδι μου και έτσι γίνομαι καλύτερος και επιθετικά”.

Πως μπορεί να δικαιολογηθεί ωστόσο, το γεγονός ότι πέρσι είχε 36% ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, στα περσινά πλέι οφ στην Τουρκία 44% και φέτος δεν έχει ευστοχήσει ακόμα στην Ευρωλίγκα;

Οπως λέει δεν είναι προτεραιότητα του: “Ο ρόλος μου είναι να έρχομαι από τον πάγκο, να παίζω καλή άμυνα, να κλέβω τη μπάλα και να προσφέρω ενέργεια και να κάνω όλα τα μικρά πράγματα. Στην επίθεση πρέπει να είμαι υπομονετικός και να περιμένω να μπουν τα σουτ μου. Οσο είμαι πάντως εκεί και προσφέρω ενέργεια στην άμυνα, μόνο καλά πράγμα συμβαίνουν”.

Το επόμενο παιχνίδι των ερυθρόλευκων είναι το ντέρμπι του ομίλου με την Εφές, μια ομάδα που γνώρισε πολύ καλά από τη θητεία του στην τουρκική λίγκα. Οι αναμνήσεις του από την περσινή σεζόν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Καρσίγιακα είναι πολύ ευχάριστες και μερικούς μήνες μετά θα επισκεφθεί ξανά την Κωνσταντινούπολη για ένα σπουδαίο παιχνίδι Ευρωλίγκας.

“Θυμάμαι πολύ καλά τα παιχνίδια μας με την Εφές. Είναι μια καλή ομάδα κάθε χρόνο. Εντός έδρας παίζει καλά. Εχει εξαιρετικούς παίκτες, πολλά μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της. Θα πάμε εκεί για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε” σχολίασε ο 30χρονος Αμερικανός.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει δημιουργήσει μια αθλητική ομάδα με παίκτες που διακρίνονται για τα αθλητικά τους προσόντα (Γκρέιντζερ, Τάιους, Ντάνστον). Τι έχει να αντιπαραβάλλει ο Ολυμπιακός σε αυτούς;

“Εχουμε και εμείς αθλητικούς παίκτες. Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχουμε αθλητική ομάδα, αλλά είναι λάθος. Στην πραγματικότητα έχουμε και εμείς αθλητικούς παίκτες και ματσάρουμε καλά μαζί τους. Ολα όμως, θα φανούν στο παρκέ. Εκεί πρέπει να αποδείξουμε στον εαυτό μας πρώτα από όλα ότι είμαστε καλύτεροι και να κερδίσουμε”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ