2015-11-18 01:14:05
Φωτογραφία για Δείτε το προφίλ στο facebook του βομβιστή στο Μακελειό του Παρισιού [photos]
Πρόκειται για έναν από τους βομβιστές που ανατινάχθηκε έξω από το... Stade de France στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο 20χρονος Μπιλάλ Χαντφί ζούσε στο Βέλγιο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι είχε πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει σήμερα πτυχές από τη ζωή του, όπως φαινόταν στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook στο οποίο είχε άλλο όνομα. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες είναι μια φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος και στην οποία κρατά ένα όπλο και πίσω του φαίνεται ένα παιδάκι. Η φωτογραφία φαίνεται πως είχε τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο ενώ πάνω από μια άλλη φωτογραφία με κουκουλοφόρους το 2013 ο ίδιος βρίζει την αστυνομία.

Το προφίλ που φαίνεται πως δημιουργήθηκε το 2011 με το όνομα Billy du Hood και έχει ορατές δημοσιεύσεις από το 2013 είναι γεμάτο με φωτογραφίες από πάρτι, κοκτέιλς αλλά και όπλα
. Μιλώντας στο γαλλικό μέσο Vocativ ο Eliot Higgins, ερευνητής που ασχολείται με τον οπλισμό που χρησιμοποιείται στη Συρία αναφέρει ότι είχε εντοπίσει ομοιότητες ανάμεσα στη φωτογραφία του Χαντφί που είχε δημοσιοποιηθεί και των φωτογραφιών στο συγκεκριμένο προφίλ στο Facebook, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζει παρόμοια στοιχεία ηλεκτρονικά καθώς είχε κάνει έρευνα και για τις χημικές επιθέσεις το 2013. Έτσι γρήγορα εντόπισε ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο αλλά με ψευδώνυμο χρησιμοποιώντας και ένα ειδικό λογισμικό αποκρυπτογράφησης.

Την 1η Ιουλίου του 2015 ο τρομοκράτης είχε ανεβάσει στο προφίλ του μια φωτογραφία με ένα όπλο και έγραφε «Yo President», βάζοντας ετικέτα σε έναν φίλο του. Στη φωτογραφία εξωφύλλου μάλιστα εμφανιζόταν με μαγιό να κάνει ηλιοθεραπεία με έναν φίλο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αρχές γνώριζαν ότι είχε επιστρέψει από τη Μέση Ανατολή, στην οποία είχε ταξιδέψει την άνοιξη του 2014, στο Βέλγιο αλλά στη συνέχεια είχε εξαφανιστεί από τα «ραντάρ» των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, όπως αναφέρουν οι ευρωπαϊκές πηγές.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ