2012-05-10 05:56:03
Φωτογραφία για ΚΑΒΒΑΘΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ *ΒΙΝΤΕΟ*
Ικανοποιημένες από την φετινή πορεία του Ολυμπιακού δήλωσαν οι Άννα Καββαθά και Στέλλα Χριστοδούλου, μιλώντας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (www.kar.edu.gr).

Οι δυο ερυθρόλευκες τόνισαν πως η ομάδα βρέθηκε μέσα στους στόχους της, κατέκτησε το Κύπελλο και περιμένουν να συνεχιστεί η προσπάθεια που κάνει η διοίκηση των ερυθρόλευκων.

Αποσπάσματα από όσα είπαν οι Άννα Καββαθά (Α.Κ.) και Στέλλα Χριστοδούλου (Σ.Χ.) στους σπουδαστές του Κ.Α.Ρ.:

Για την φετινή περίοδο του Ολυμπιακού:

Σ.Χ: «Η οικονομική κρίση σαφώς και έχει επηρεάσει τον χώρο του αθλητισμού. Το ίδιο συμβαίνει και στον Ολυμπιακό. Θεωρώ όμως πως αν κάνεις αυτό που αγαπάς, το κάνεις κυρίως για σένα και να νιώσεις εσύ καλύτερα. Στον Ολυμπιακό γίνεται μία καλή προσπάθεια που πιστεύω θα έχει συνέχεια αν κρίνω από την φετινή χρονιά που ήταν επιτυχημένη».

Α.Κ.: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό. Κατακτήσαμε το Κύπελλο, τερματίσαμε δεύτερες στο πρωτάθλημα και γενικά ήμασταν μέσα στους στόχους μας. Κάναμε κακή αρχή στο πρωτάθλημα και δεν γινόταν να διορθώσουμε τα πράγματα. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά οι συνθήκες ήταν καλές, η διοίκηση ήταν πολύ κοντά μας και βοηθούσε όπως μπορούσε. Εμείς από την μεριά μας κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».


Για το αν έρχεται κόσμος στο γήπεδο και για το αν τις επηρεάζει η βία:

Σ.Χ.: «Είναι κίνητρο για εμάς να παίζουμε με κόσμο στο γήπεδο. Είναι όλη η ατμόσφαιρα που «φτιάχνει» τον αθλητή. Βέβαια, υπάρχουν και τα κρούσματα βίας που χαλάνε την εικόνα και πρέπει να μείνει έξω από τον χώρο του αθλητισμού».

Για το αν προβάλλεται σωστά το γυναικείο βόλεϊ:

Α.Κ.: «Είναι θέμα παιδείας το να προβάλλεται το γυναικείο βόλεϊ όπως και όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Εμείς ως αθλήτριες δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είναι στο χέρι της Πολιτείας, της Ομοσπονδίας και των διοικήσεων των ομάδων να διαφημίσουν τα προϊόν τους. Παλιότερα οι ομάδες είχαν χρήματα αλλά τώρα είναι διαφορετική η κατάσταση».

Για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών ομάδων και για το πώς μπορεί να βγει κάτι καλό από την κρίση που περνούν:

Σ.Χ.: «Τα μπάτζετ των ομάδων είναι πολύ χαμηλά και είναι πολύ λίγοι οι σύλλογοι που πληρώνουν και το θέμα είναι πως είναι λίγα τα χρήματα. Είναι αρκετές οι φορές που υπάρχει ακόμα και βιοποριστικό πρόβλημα. Από την άλλη, οι ομάδες πρέπει να βασιστούν στις ακαδημίες τους. Να παίζουν περισσότερες Ελληνίδες παίκτριες. Άλλωστε νομίζω πως οι ξένες παίκτριες που είναι υψηλού επιπέδου είναι λίγες και πολλές είναι εκείνες οι Ελληνίδες παίκτριες που αξίζουν να παίζουν αντί των ξένων».

Για το αν θα επέλεγαν να αγωνιστούν σε μία ομάδα του εξωτερικού αν τους ερχόταν πρόταση:

Α.Κ.: «Δεν θα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα έτσι ώστε να τελειώσω την σχολή μου. Δεν είναι θέμα τα χρήματα αν είναι πολλά ή λίγα. Το θέμα είναι πως το βόλεϊ, όπως όλα τα αθλήματα, έχει ημερομηνία λήξης και πρέπει να σκεφτόμαστε και το μέλλον μας οι αθλήτριες».

Σ.Χ.: «Αν μου δινόταν η ευκαιρία θα έφευγα για μία ομάδα στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν ξέρουμε αν υπάρχει αθλητισμός αύριο. Θα δοκίμαζα σε μία ομάδα εκτός Ελλάδας, να έβλεπα και τον τρόπο που δουλεύουν έξω, να μαζέψω εμπειρίες».

Για το ποιον προπονητή έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής την καριέρα τους και για το ποιες παίκτριες έχουν ως πρότυπα:

Α.Κ.: «Ο προπονητής που έχω ξεχωρίσει, με έχει βοηθήσει αρκετά στην καριέρα μου και έχω μάθει αρκετά από εκείνον είναι ο Γιώργος Λυκούδης, όταν ήμουν στο Μαρκόπουλο. Πρότυπο παίκτριας έχω τη Νίκη Καραγκούνη».

Σ.Χ: «Εκείνος που με έμαθε αρκετά πράγματα είναι ο Τζιοβάνι Καπράρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Ήταν διαφορετική η φιλοσοφία του και γενικά πιστεύω πως ήταν ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί. Όσον αφορά παίκτρια, πρότυπο έχω την Μάγια Ογκνιένοβιτς».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ