2015-12-03 19:38:05
Φωτογραφία για Ζηλεύει αφόρητα; Δες τι πρέπει να κάνεις
Η ζήλια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης (είπε κάποια που ζηλεύει πολύ). Κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό, αρκεί να μη φτάνει σε σημείο να το εξαφανίζει βέβαια (είπε το ίδιο άτομο). Πρέπει να είναι πρώτη ξαδέρφη του έρωτα και της κτητικότητας μιας και συνδέονται μεταξύ τους - είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι.

Μιλάς σε κάποιον ή βγαίνεις μαζί του επειδή κάνατε παρέα από πάντα, αλλά το αγόρι σου κάνει σενάρια στο μυαλό του; Ε μέχρι να γυρίσεις από την έξοδο σου, σας έχει παντρέψει και έχετε και δυο παιδιά κατά το επικρατέστερο σενάριο! Από τη στιγμή που είσαι με κάποιον και τον θέλεις πολύ η ζήλια τριγυρνάει στην ατμόσφαιρα, άλλοτε για να κάνει το πέρασμα της και να φύγει, άλλοτε για να μείνει.

Το πράγμα ξεφεύγει όταν η ζήλια παίρνει τη θέση όλων των στοιχείων της σχέσης και φέρνει μαζί της καυγάδες, καχυποψία, κατηγορίες για απιστία και το διαρκή έλεγχο. Ένα πράγμα να θυμάσαι γι' αυτή την τύπισσα που τη λένε ζήλια και καταστρέφει σχέσεις, πολέμησε τη όσο είναι αρχή ακόμη, όταν εμφανιστούν τα πρώτα δείγματα.


1. Δώσε σιγουριά στο αγόρι σου. Όχι αυτή που θα σου απαιτήσει, αλλά αυτή που θα κρίνεις εσύ. Και να σκεφτείς μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που δε σε εμπιστεύεται πλήρως. Αν, για παράδειγμα, πρόδωσες την εμπιστοσύνη του στην αρχή της σχέσης, μπορεί να μη σ' εμπιστευτεί μέχρι το τέλος της. Μπορείς να του γνωρίσεις όλους σου τους αρσενικούς φίλους, να βγαίνετε όλοι μαζί, να του μιλήσεις για τα αγόρια στη σχολή ή τη δουλειά. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να τους γνωρίσει και να τους απομυθοποιήσει, να δει ότι ο Γιάννης που πηγαινοέρχεστε στη δουλειά είναι ένας κοινός θνητός.

2. Μην παίξεις το παιχνίδι του. Όταν σου ζητάει να μη μιλάς στον πρώην σου κι εσύ του λες αντίστοιχα να αποφεύγει την πρώην του, ξεκινάτε έναν αγώνα απαγορεύσεων και εκδίκησης για να δείτε ποιος θα αντέξει στο τέλος και ποιος θα φρικάρει με τόσες οριοθετήσεις. Μπορείς να συζητάς ήρεμα και χωρίς φωνές το κάθε περιστατικό ζήλιας που προκύπτει και - δεν μπορεί! - θα υπάρξει μια λύση που θα ικανοποιεί και τους δυο σας. Το ζήτημα δεν είναι να βρεθείτε απέναντι ξαφνικά, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο για να βρείτε τις ισορροπίες σας.

3. Αν δεν νιώθεις κάτι δυνατό γι' αυτόν, μην μπεις καν στον κόπο. Αν δε θες με τίποτα να τον χάσεις, θα χρειαστεί να κάνεις πολλές υποχωρήσεις. Είσαι όντως έτοιμη γι' αυτές; Μπορεί να καλείσαι καθημερινά να επιβεβαιώνεις τον άλλο, να του ανεβάζεις την αυτοπεποίθηση, πολλές φορές να παραμελείς σκόπιμα τον εαυτό σου ώστε να μη δημιουργήσεις συγκρίσεις/ανασφάλειες, να του δείχνεις διαρκώς πόσο τον θέλεις και να του επαναλαμβάνεις τι νιώθεις κάθε λίγο και λιγάκι. Όσο θα επιχειρείς τα παραπάνω, πρέπει να εντοπίσεις ''την πηγή του κακού '' όχι για να δώσεις άφεση αμαρτιών, αλλά για να ξέρεις τι έχεις να ''θεραπεύσεις''. Αν βάλεις τον εαυτό σου στην παραπάνω διαδικασία επειδή το θέλεις κιόλας, δε σημαίνει ότι μπορείς να φωνάζεις και να μαλώνεις κάθε φορά που σε πνίγει η ζήλια του άλλου.

4. Μην του κρύβεις πράγματα. Η πιο συνήθης τακτική για να γλιτώνεις από γκρίνιες και ατελείωτες συζητήσεις, αλλά όταν βγουν στην επιφάνεια τότε η κατάσταση χειροτερεύει. Ναι μπορεί να μη βγουν και ποτέ, αλλά ακόμη κι αν 1 πράγμα μαθευτεί από τα 10 που έχεις κρύψει είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή.

5. Μην εξαφανίζεσαι, να απαντάς σε μηνύματα και κλήσεις. Θες να αρχίσει κι άλλα σενάρια μετά; Η συνέπεια σου στη σχέση και στην επικοινωνία σας μπορεί να σώσει ζωές!

6. Άσε τις κοριτσίστικες συνήθειες σου στην άκρη. Μην κοιτάς τον ωραίο τύπο από το διπλανό τραπέζι - ξέρω πως σου είναι αδύνατο - αλλά προσπάθησε το. Όσο για τα σχόλια που κάνεις με τις φίλες σου για τον κάθε νεαρό που περνάει, όταν είσαι με το αγόρι σου να τα ξεχάσεις. Κάποιος cool τύπος μπορεί να γελούσε άμα σε έβλεπε να κοιτάς άλλον, θα σε πείραζε λίγο, θα κοιτούσε και αυτός τη νόστιμη σερβιτόρα, θα κάνατε την πλάκα σας και θα τελείωνε το θέμα. Μ'αυτόν που έμπλεξες, αυτά είναι κίνδυνος - θάνατος!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΘΗΝΑΙΟΥ : ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΣΑΝ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΘΗΝΑΙΟΥ : ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΣΑΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ