2012-05-10 15:19:28
Φωτογραφία για Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα
Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα, στον Ναό της Ηρας στην Ολυμπία και ξεκινά το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο. 

Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο αρχίζει η Λαμπαδηδρομία.

Δεύτερος λαμπαδηδρόμος είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος. Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19.00 το απόγευμα θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες, Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Συνολικά η Φλόγα θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Ειδικότερα, πρόκειται να διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.


Στην τελετή στην Αρχαία Ολυμπία, που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τους φετινους Αγώνες, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

έλλογος ... 
skepastro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ