2015-12-08 13:30:35
Φωτογραφία για Αποπομπή υπουργού Άμυνας για σεξιστικό σχόλιο
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τον υπουργικό του θώκο πρόκειται να χάσει ο υπουργός Αμυνας της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς, εξαιτίας ενός εξαιρετικά υποτιμητικού σεξιστικού σχολίου που έκανε απευθυνόμενος σε μία δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Β92 που είχε γονατίσει για να μπορέσουν οι εικονολήπτες να έχουν εικόνα. «Λατρεύω τους δημοσιογράφους που γονατίζουν τόσο εύκολα», της είπε προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και δριμύτατη κριτική. Η δημοσιογράφος που βρέθηκε στο στόχαστρο επισήμανε ότι το σχόλιο δεν είναι μόνο σεξιστικό, αλλά εκφράζει και μία σαφή πολιτική στάση.

«Κατέστησε σαφές σε ποια στάση είναι αποδεκτοί οι δημοσιογράφοι από αυτόν, το υπουργείο του και την κυβέρνηση. Είναι πιο αποδεκτοί όταν γονατίζουν προ της εκτελεστικής εξουσίας».

Εξαλλος με τον υπουργό του και ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Γκάσιτς δεν μπορεί να παραμείνει υπουργός Αμυνας. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν έχει ήδη λάβει την απόφαση αποπομπής του ή αν θα ζητήσει την παραίτησή του. Πάντως, η απομάκρυνσή του δεν θα επηρεάσει τη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού της Σερβίας. Το επεισόδιο, βέβαια, επανέφερε στην επικαιρότητα τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης έναντι των δημοσιογράφων. Ο υπουργός Αμυνας, μετά το επεισόδιο, ζήτησε «ειλικρινώς» συγγνώμη για τη «σκανδαλώδη και επαίσχυντη συμπεριφορά». Ομως, ο

Σέρβος πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία συγχώρεση γι’ αυτά που έκανε. Καλώς απολογήθηκε, αλλά αυτό δεν αρκεί».

 

ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr/841318/article/epikairothta/kosmos/apopomph-ypoyrgoy-gia-se3istiko-sxolio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ