2012-05-10 22:12:02
Φωτογραφία για Οι δύο δρόμοι για τον Φώτη Κουβέλη
του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ για τον Φώτη Κουβέλη. Υπάρχουν δύο δρόμοι για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Θα πρέπει τις επόμενες ώρες να... πάρει μια ιστορική απόφαση, η οποία θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την από δω και μπρος πορεία του τόπου.

Ο κ. Κουβέλης βρίσκεται μπροστά σ’ ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την χώρα και για τον ίδιο. Όπως ο Ηρακλής είχε να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, έτσι και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει μπροστά του δύο επιλογές. Και μπορεί ο Ηρακλής να ήταν μυθικό πρόσωπο, ωστόσο και η πολιτική κατά μία έννοια στις μέρες μας είναι «ένα παραμύθι» Είναι αλήθεια ότι τούτες τις ώρες ο Φώτης Κουβέλης δέχεται αφόρητη πίεση από το πολιτικο-επιχειρηματικό κατεστημένο, το οποίο έχοντας εξασφαλίσει την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, απλά ψάχνει το δεκανίκι που χρειάζεται για να «στηθεί» η επόμενη Μνημονιακή κυβέρνηση. Πρωταγωνιστής σε όλο αυτό το παιχνίδι είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο διάδοχος του ΓΑΠ... Ο άνθρωπος που γνωρίζει πως αν η χώρα πάει σε εκλογές σε λίγο καιρό, μάλλον ολοκληρώνεται άδοξα η πολιτική του καριέρα και αρχίζουν οι περιπέτειες…


Στο παιχνίδι έχει μπει για τα καλά και το εγχώριο κατεστημένο (τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες) που κάνει ότι μπορεί για να διατηρηθούν στην εξουσία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αντίστοιχη πίεση υπάρχει και από τους δανειστές μας που φτάνουν σε σημείο ανοιχτών εκβιασμών (επόμενες δόσεις-δραχμή κλπ). Ξέρουν ότι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί αφού εάν επαναληφθούν οι εκλογές πιθανότατα θα χάσουν αυτούς που υπέγραφαν σε ΟΛΑ ΝΑΙ.

Πάντως όλα φαίνεται ότι θα κριθούν στο συμβούλιο των αρχηγών που πρόκειται να καλέσει ο Παπούλιας το Σαββατοκύριακο. Ή πάμε ολοταχώς για Μνημονιακή κυβέρνηση μειοψηφίας, με συμμετοχή ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ ή για νέες εκλογές στις 10 Ιουνίου.

Εάν κι εφόσον ο Φώτης Κουβέλης πάρει την μεγάλη απόφαση να γίνει πρωθυπουργός σε μνημονιακή κυβέρνηση, κατ’ ουσία υπογράφει το πολιτικό του τέλος (υποθέτω δεν τον πολυνοιάζει), αλλά κι εκείνο όλων των μνημονιακών δυνάμεων (πολιτικών και επιχειρηματικών). Θα μου πείτε και εκλογές να γίνουν, το ίδιο δεν θα συμβεί; Είναι προφανές πλέον ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… Ήδη στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 25% και δεύτερο κόμμα είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμμένου. Αν πάμε στις 10 Ιουνίου σε εκλογές, αυτά τα δύο κόμματα ΜΑΛΛΟΝ θα μπορέσουν να σχηματίσουν δυο τους αντιμνημονιακή κυβέρνηση!

Η λύση Κουβέλη, το ΜΟΝΟ που θα καταφέρει να προσφέρει στους μνημονιακούς είναι ΧΡΟΝΟ, για να μπορέσουν ν’ αλλάξουν ενδεχομένως τον εκλογικό νόμο και να δυσκολέψουν όσο μπορούν τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Κουβέλης, ότι είναι πολύ επικίνδυνο να πηγαίνει κάποιος τόσο κατάφωρα ενάντια στη θέληση του Ελληνικού λαού… Τις προηγούμενες φορές που έγινε αυτό (το 1920 και το 1965), δηλαδή μια κυβέρνηση τοποθετήθηκε σχεδόν ετσιθελικά (τη μια λόγω ενός εκλογικού νόμου εκτρώματος και την άλλη λόγω αποστασίας) ενάντια στη θέληση του Ελληνικού λαού, η χώρα μετά από δύο χρόνια οδηγήθηκε σε εθνικές τραγωδίες…

stamparismata.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ