2012-05-11 01:12:05
Φωτογραφία για Κλέβουν και τα...σκουπίδια
Τους μπλε κάδους αδειάζουν κλέφτες ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο, χαρτί, γυαλί) στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν  ανταποκριθεί στη νέα προσπάθεια του δήμου και κάθε μέρα συλλέγονται 70 – 80 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως βρήκαν στους μπλε κάδους τη δική τους πηγή εσόδων.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του δήμου, «εκτός από τις ομάδες των αλλοδαπών που ψάχνουν διαρκώς τους κάδους συλλέγοντας ρούχα, τσάντες, παπούτσια και ανακυκλώσιμα υλικά, έχουμε διαπιστώσει την ύπαρξη μιας σπείρας που αδειάζει τους μπλε κάδους».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κλέφτες των ανακυκλώσιμων υλικών χρησιμοποιούν δικό τους όχημα και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούν ακόμη και απορριμματοφόρο – μαϊμού, ώστε να κάνουν στη συνέχεια μαζική διαλογή και να εμπορεύονται τα υλικά.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής, η οποία αναμένει τα πέντε απορριμματοφόρα που θα κυκλοφορούν αποκλειστικά για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ