2012-05-11 01:12:50
Φωτογραφία για Εξαιρετικός αγώνας, με νικήτρια την ΑΕΚ
Σε ένα συγκλονιστικό ματς, με φοβερές διακυμάνσεις στο σκορ, η ΑΕΚ νίκησε τον Ατρόμητο με 3-2 και μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Πρωταγωνιστής ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δύο υπέροχα γκολ.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, αλλά στο τέλος χαμογέλασε η ΑΕΚ. Στο πρώτο μέρος και λόγω ενδεκάδας της Ένωσης, ο Ατρόμητος αγωνιζόταν μόνος τους, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες αλλά έμεινε στο ένα γκολ του Επστάιν.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ, με την είσοδο των Κλωναρίδη και Κάρλος, για ένα 20λεπτο πάτησε στην κυριολεξία τους Περιστεριώτες και έκανε την τεράστια ανατροπή, κάνοντας το 3-1! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λυμπερόπουλος που πέτυχε τα δύο τέρματα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Κάκος (Κέρκυρας)/ Τάτσης (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)/ Ζωγράφος (Αθηνών)

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους


ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές (Κάρλος 46'), Μανωλάς, Καράμπελας, Λεονάρντο, Καφές, Μπουγαΐδης, Λυμπερόπουλος, Μάκος, Εγγλέζου (Κλωναρίδης 46'), Φούντας (Γεωργέας 56')

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ,  Σκόνδρας (Γκαρσία 63'), Φυτανίδης, Τόμας, Νάστος, Δημούτσος, Σφακιανάκης (Αναστασάκος 73', Μπρίτο, Επστάιν, Μήτρογλου, Καραμάνος (Μπάλας 54')

Κίτρινες κάρτες: Μπουγαϊδης 26', Φυτανίδης 38', Τόμας 42', Καράμπελας 51', Σκόνδρας 57', Γκαρσία 58'

Σκόρερ: Επστάιν 20' (0-1), Κάρλος 50' (1-1), Λυμπερόπουλος 55' (2-1)-62' (3-1), Τόμας 68' (3-2)

Ο σημερινός αγώνας ήταν κρίσμος και για τις δύο ομάδες καθώς με νίκη θα μπορούσαν να ελπίζουν σε στραβοπάτημα ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού και να βγαίναν κερδισμένοι. Η ΑΕΚ με νίκη πήγαινε στους 6 και ο Ατρόμητος θα πήγαινε στους 5.

Φουριόζος ο Ατρόμητος

Με την έναρξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν διάθεση για να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που κατέβηκε με περίεργο σχήμα από τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος θέλησε να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές.

Στο 9' ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Επστάιν από αριστερά θα βγάλει παράλληλα, ο Μανωλάς θα πέσει σε λάθος χρόνο και ο Μήτρογλου από κοντά θα πλασάρει άουτ. Πρόβλημα ο Μανωλάς με τον Μήτρογλου στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο άσος της ΑΕΚ χάνει τον Μήτρογλου, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του, όμως το σουτ που επιχείρησε πήγε ψηλά άουτ.

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα με Επστάιν

Στο 14' ο Κωνσταντόπουλος επενέβη πριν συμβούν τα χειρότερα, προ του Καραμάνου, αλλά στο 20' δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Σφακιανάκης με προσωπική ενέργεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, έβγαλε στην άλλη πλευρά στον ολομόναχο Επστάιν και αυτός με ψύχραιμο πλασέ και παρά την προσπάθεια του Μπουγαΐδη, άνοιξε το σκορ, 0-1 .

Ο εφιάλτης για τους παίκτες της ΑΕΚ, που δεν υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο δεν σταμάτησε εκεί. Στο 35', μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρομητο που θα φύγει στην κόντρα με 4 εναντίον 2, όμως το σουτ του Καραμάνου θα διώξει ο Κωνσταντόπουλος και εν συνεχεία θα απομακρύνει ο Μπουγαΐδης.

Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ στο ημίχρονο έγινε στο... 45'! Ο Λεονάρντο θα πιάσει έναν κεραυνό από τα 35 μέτρα, αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Πριν λήξη όμως το ημίχρονο, ο Ατρόμητος έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία. Ο Μπουγαΐδης έχασε τον Μήτρογλου στην πλάτη του, αλλά σχεδόν από το μισό μέτρο θα πλασάρει ψηλά άουτ!

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για... ανατροπή

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ πίεσε πολύ ψηλά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κωστένογλου προκειμένου να κάνει την Ένωση πιο επιθετική, πέρασε με το καλημέρα Κάρλος και Κλωναρίδη. Οι κινήσεις αυτές έφεραν το ματς... τούμπα.

Κόρνερ η ΑΕΚ με τον Λεονάρντο στο 50', η μπάλα μετά από διώξιμο του Σκόνδρα, πέρασε στο δεύτερο δοκάρι που περίμενε ο Κάρλος, ο Ισπανός έκανε προσποίηση, ξεπέρασε τον αντίπαλο του και με πλασέ στην απέναντι γωνία του Ιτάνζ, έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Ατρόμητος φάνηκε να αποσυντονίζεται στην άμυνα με το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να μην βγάζουν το πόδι από το γκάζι και να πιέζουν για δεύτερο γκολ.

Με την τεράστια κλάση του, το 2-1

Στο 54' η ΑΕΚ... δικαιώθηκε. Η Ένωση βγήκε στην επίθεση από τα αριστερά, φοβερός συνδυασμός Κάρλος, Λεονάρντο, Καράμπελα, ο τελευταίος την σέντρα και ο Καφές με κεφαλιά ανάγκασε τον Ιτάνζ να διώξει σε κόρνερ.

Η εκτέλεση έγινε, η μπάλα μετά από διώξιμο πέρασε πάλι στο δεύτερο δοκάρι, με τον Λυμπερόπουλο να κάνει... σπαγκάτο για να κοντρολάρει, πέφτει κάτω, και πεσμένος πλάσαρε τον Γάλλο πορτιέρο, στέλνοντας την μπάλα στο γάμα! 2-1 η ΑΕΚ!

Μαγεία Λύμπε και 3-1

Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι για την τεράστια ανατροπή της ΑΕΚ, αλλά οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ξανά από τα αριστερά η ΑΕΚ, ο Κάρλος σηκώνει την μπάλα για τον Κλωναρίδη, η άμυνα του Ατρομήτου κόβει, ο Νίκος Λυμπερόπουλος όμως που παραμόνευε, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, πριν πέσει η μπάλα κάτω πιάνει το σουτ και πετυχαίνει ένα μαγικό γκολ, 3-1 στο 62'.

Ξανά στον αγώνα με Τόμας

Η απίστευτη εξέλιξη στον αγώνα και η ανατροπή της ΑΕΚ, δεν σταμάτησε εκεί. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, παρότι βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω, προσπάθησαν να ανέβουν στην περιοχή της ΑΕΚ. Από την πίεση το κέρδος ήταν ένα κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μπρίτο,  στο 68' ο Τόμας με καρφωτή κεφαλιά, μείωσε σε 3-2!

Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κρατήσουν κατοχή και την μπάλα... μακριά από την περιοχή τους. Ο Ατρόμητος στην αντεπίθεση στο 79', ο Αναστασάκος μπαλιά στον Μήτρογλου, ο τελευταίος από πλάγια θέση τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, αλλά το πλασέ κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της ΑΕΚ.

Ο MVP του αγώνα

Ο τεράστιος Νίκος Λυμπερόπουλος, που έχει βαλθεί να διαψεύσει τους πάντες που μιλάνε για την ηλικία του. Ο αρχηγός της Ένωσης με δύο φοβερά γκολ, έδωσε την πολύτιμη νίκη της ΑΕΚ.

Απογοήτευση

Οι αρχική εκτίμηση του Νίκου Κωστένογλου για το παιχνίδι. Δεν φταίει ο Εγγλέζου, δεν γίνεται σε τέτοιο ματς να δοκιμάζεται ως επιθετικό χαφ. Ο Κώστας Μήτρογλου που έχασε τεράστιες ευκαιρίες για την ομάδα του, ήταν ο μοιραίος για τον Ατρόμητο. Επίσης, σε γενικές γραμμές η εικόνα της Ένωσης στο πρώτο μέρος που ήταν για κλάματα.

H βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 7

ΑΕΚ 6

Παναθηναϊκός 5

Ατρόμητος 2

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλέβουν και τα...σκουπίδια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλέβουν και τα...σκουπίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ