2012-05-11 02:07:03
Φωτογραφία για Επιμένουν τα Σκόπια για το ΝΑΤΟ
Δεν κάνουν πίσω τα Σκόπια στο αίτημα τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της... Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Σικάγο στο διάστημα 20-21 Μαίου.

Έτσι σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και ζητά να εξεταστεί το αίτημα της ΠΓΔΜ για ένταξη της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία στην επερχόμενη Σύνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νικολά Γκρούεφσκι στην επιστολή του αυτή εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο δεν περιλαμβάνονται ζητήματα διεύρυνσης.

Ακολούθως, σημειώνει ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, συμμετέχει στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές της Συμμαχίας, κυρίως στην αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν, και έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της Συμμαχίας.


«Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η συμπερίληψη του αιτήματός μας για πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Σικάγου θα αποτελούσε λογική απόρροια του έργου που επιτελέστηκε από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και επιβράβευση των προσπαθειών και προσδοκιών μας» σημειώνει ο Νικολά Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρεται ακόμη στα συμπεράσματα του Βουκουρεστίου, στη στάση της Ελλάδας και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), το οποίο, σύμφωνα με τον κ.Γκρούεφσκι, έκρινε ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11, παράγραφος 1, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και δεν έπρεπε να εμποδίσει την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γκρούεφσκι ζητά από τους αρχηγούς των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την ετυμηγορία του ΔΔΧ, το οποίο αποτελεί το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών και να επανεξετάσουν τα συμπεράσματα του Βουκουρεστίου.

Στην επιστολή του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκφράζει ακόμη την πεποίθηση ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ