2012-05-11 07:33:55
Φωτογραφία για Με τον Αντώνη Σαμαρά ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών Βενιζέλου
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί, στις 10 το πρωί της Παρασκευής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το απόγευμα αναμένεται η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Την πρόθεσή τους να μην προσέλθουν σε συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο γνωστοποίησαν ο Πάνος Καμμένος και η Αλέκα Παπαρήγα.

Το απόγευμα της Πέμπτης παρουσιάστηκαν ίχνη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη συνάντηση των προέδρων των δύο κομμάτων.

Εντούτοις, όλα δείχνουν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης θα κριθεί στην αναμενόμενη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Σαββατοκύριακο.


Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «η πρόταση του κ. Κουβέλη σχεδόν συμπίπτει με την πρότασή μας για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και με την πρότασή μας για οριστική και ασφαλή υπέρβαση του μνημονίου το αργότερο μέσα σε τρία χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι πρότεινε «συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Το ζήτημα της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ενδεχόμενη «οικουμενική κυβέρνηση» ή «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» δεν είναι σαφές αν τίθεται ως προαπαιτούμενο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πάντως την πρόταση Κουβέλη ως πρόταση οικουμενικής εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου και κάνουν λόγο για μεταστροφή της ΔΗΜΑΡ καθώς, όπως λένε, αρχικά ο κ. Κουβέλης είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα στήριζε κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ως εκτρωματικό χαρακτήρισε το σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιάννης Πανούσης, ωστόσο τάχθηκε υπέρ αυτής της λύσης με αυτονοήτως, όπως διευκρίνισε, τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ