2012-05-11 09:36:58
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα!
Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε όσους κληθούν να προσκομίσουν το ασφάλιστρο και δεν το κάνουν.

Άμεσα αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο εντοπισμού των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, καθώς η επιτροπή που συγκροτήθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών μετά από παρεμβάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του προέδρου του Επικουρικού Κεφαλαίου Δ. Ζορμπά, ολοκλήρωσε το έργο της και σύντομα αναμένεται να  σταλεί στους πρώτους ανασφάλιστους οδηγούς επιστολή που θα τους καλεί να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους.

Αυτό αποκαλύφθηκε στην εκπομπή "Ώρα Ασφάλισης" που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Extra3 με καλεσμένους τη Μαρία Φαράντου, νομικό σύμβουλο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και τον Ν. Παυλόπουλο διευθυντή πωλήσεων της International Life.

Αντικείμενο της εκπομπής ήταν η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, με αφορμή και την άνοδο των ελάχιστων ορίων ασφαλιστικής κάλυψης στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα για τις σωματικές βλάβες και στο 1 εκατ. ευρώ για τις υλικές ζημιές.


Οπως τονίσθηκε, σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα, σε περίπτωση που μέσα σε ένα εύλογο διάστημα όσοι λάβουν τη σχετική επιστολή, δεν προσκομίσουν το ασφαλιστήριο, θα κληθούν να υποστούν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Στην προσπάθεια εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων (όλων των τύπων και κατηγοριών) συμμετέχουν το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ όπως αναφέρθηκε, υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μπορεί να προσεγγίζουν και το 1 εκατομμύριο.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φαντασιώσεις
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φαντασιώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ