2012-05-11 14:33:03
Φωτογραφία για Στα Χανιά η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων
Στην καρδιά της πόλης των Χανίων, στο ενετικό λιμάνι, υποδέχθηκαν σήμερα τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου...

Η φλόγα έφθασε στην Κρήτη με πρώτο σταθμό την Κίσαμο, όπου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αφής. Ακολούθησε στις 10.30 το πρωί η επίσημη υποδοχή της στην είσοδο της πόλης των Χανίων, όπου δέκα επιλεγμένοι πολίτες, εκπρόσωποι από την αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, τη μετέφεραν στο ενετικό λιμάνι.

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα. Η τελετή της Αφής έγινε στον βωμό που είχε στηθεί έξω από το τέμενος Κιουτσούκ Χασάν, παρουσία του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, του προέδρου της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Σπύρου Ζανιά, στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Τον βωμό άναψε ο λαμπαδηδρόμος Αντώνης Τσαπατάκης, πρωταθλητής κολύμβησης στην κατηγορία ΑμεΑ.


Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των εθνικών ύμνων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας. «Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδέοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας και τον σεβασμό στις οικουμενικές αξίες» τόνισε μεταξύ άλλων, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρο Ζανιά: «Σήμερα τα Χανιά βροντοφωνάζουν σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας το μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και εκεχειρία. Όλη η Ελλάδα βροντοφωνάζει ειρήνη στον κόσμο». Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και η Ολυμπιακή Φλόγα από το ενετικό λιμάνι συνέχισε την πορεία της στην υπόλοιπη Κρήτη, με επόμενο σταθμό της το Ρέθυμνο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ