2012-05-11 20:43:45
Φωτογραφία για ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Ξεφουσκώνει η Χρυσή Αυγή, αυξάνεται η πόλωση, εκτίναξη Τσίπρα!
Metron Alalysis για τον "Επενδυτή"

Αυξημένη πόλωση στους ψηφοφόρους των κομμάτων, κυρίως της Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας, επιλογή με βασικό κριτήριο τις προτάσεις κάθε κόμματος για το μέλλον και περιορισμός της λεγόμενης "χαλαρής" ή "τιμωρητικής" ψήφου είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την δημοσκόπηση που φιλοξενεί η εφημερίδα "Επενδυτής", που κυκλοφορεί το Σάββατο. Διαβάστε στο planet-greece αναλυτικά τα αποτελέσματα Στην εκτίμηση ψήφου, η αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας μάλιστα το υψηλό ποσοστό του 25,5%. Στην δεύτερη θέση η Νέα Δημοκρατία με 21,7% και τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 14,6%. Τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 10,5%, στην πέμπτη θέση ανεβαίνει η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη με 5,4% κι ακολουθούν με 5,3% το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και με 4,7% η Χρυσή Αυγή. Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, που συγκεντρώνουν 2,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 1,9%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 1,8% και η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου με το ίδιο ποσοστό (1,8%) και η Δράση με 1,6%.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας "Metron Analysis", που δημοσιεύεται ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Επενδυτής", οι πολίτες δείχνουν μια σαφή μεταστροφή, συγκριτικά με την 6η Μαΐου, στο κριτήριο της επιλογής κόμματος σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών. Το 66% απαντά ότι αυτή την φορά θα ψηφίσει με γνώμονα τι προτείνουν τα κόμματα για το μέλλον και μόλις το 27% λέει ότι θα πάει στην κάλπη με "τιμωρητική διάθεση", ουσιαστικά έχοντας δηλαδή ως βασικό κριτήριο την στάση κάθε κόμματος σχετικά με το Μνημόνιο.

Μοιρασμένες, μετά την εξέλιξη των διερευνητικών εντολών, είναι οι απαντήσεις των πολιτών και στο ερώτημα αν θα ψηφίσουν για να δώσουν αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα ή για να προκαλέσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας, αφού το 48% υποστηρίζει ότι στόχος του θα είναι να στείλει μήνυμα για την δημιουργία ενός κυβερνητικού συνασπισμού και το 45%, ποσοστό υψηλότερο από αυτό στις δημοσκοπήσεις πριν από την 6η Μαίου, ότι θα επιδιώξει να στηρίξει κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Διχασμένοι εξακολουθούν να εμφανίζονται στην δημοσκόπηση, για λογαριασμό του αυριανού "Επενδυτή", οι ψηφοφόροι και στο είδος της Κυβέρνησης (αυτόνομης ή συνεργασίας), που επιθυμούν να προκύψει εφόσον στηθούν πάλι οι κάλπες, καθώς το 50% απαντά ότι θα προτιμούσε αυτή να είναι μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς, το 34% μια κυβέρνηση Κεντροδεξιάς, ενώ το 16% εμφανίζεται να μην έχει κατασταλαγμένη άποψη.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κρήτη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κρήτη
Αλήθειες και ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλήθειες και ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ