2012-05-11 20:40:38
Φωτογραφία για Είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές του ΟΣΕ με κίνδυνους για τα δρομολόγια
Συνελήφθη στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ. Πρόκειται για έναν 30χρονο Ρουμάνο, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών του ΟΣΕ και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, εντόπισαν χθες το απόγευμα και συνέλαβαν τον 30χρονο στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, προέκυψε, ότι ο 30χρονος μαζί με τον 33χρονο που συνελήφθη προχθές στην Τανάγρα Βοιωτίας, ανήκουν σε πενταμελή εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, που δραστηριοποιούταν στην περιοχή του Σχηματαρίου και στα Βάγια Βοιωτίας.


Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης της (MONDUS OPERADI ) επέλεγε υποσταθμούς της ΔΕΗ που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΟΣΕ και αφαιρούσαν τον χαλκό από τους μετασχηματιστές, με σκοπό την πώλησή του. Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε περίπτωση φθορών, σε μετασχηματιστή στον υποσταθμό Σφιγγός στα Βάγια Βοιωτίας, με την ζημιά να εκτιμάται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΣΕ, στο χρηματικό ποσό του (1.000.000) ευρώ. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων τριών δραστών και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και μαζί με τον 33χρονο παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Τρίτη ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ