2012-05-11 21:32:03
Φωτογραφία για Οι εκλογές πήγαν πίσω τα προνοιακά επιδόματα
Μετ' εμποδίων γίνεται η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Υγείας διαβεβαιώνουν ότι... τα χρήματα θα πιστωθούν στις 15 Ιουνίου, και με ένα μήνα καθυστέρηση, στους λογαριασμούς των δικαιούχων (θα αφορούν το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου).

Την ίδια στιγμή, αποδίδουν την καθυστέρηση στις εκλογές, αλλά και στο έργο της ψηφιοποίησης του εθνικού αρχείου δικαιούχων.

Παρά τους εντατικούς ρυθμούς εργασίας του αρμόδιου φορέα στο υπουργείο Υγείας, η ψηφιοποίηση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι 203.000 δικαιούχοι που… απέμειναν μετά την ολοκλήρωση της απογραφής ελέγχονται εξονυχιστικά μέσω διασταυρώσεων με άλλα αρχεία και καταλόγους πχ του υπουργείου Εργασίας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη κα, καθώς στόχος των αρμοδίων είναι να μην καταβληθεί ούτε… ευρώ ως επίδομα σε τυχόν «μαϊμού» - δικαιούχους.

Διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία

«Περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες καταβολής των προνοιακών επιδομάτων όλης τη χώρας» τονίζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ