2012-05-12 08:28:27
Φωτογραφία για Μαθήματα μισαλλοδοξίας στον αμερικανικό στρατό
Διδασκαλία περί βομβαρδισμού της Μέκκας «όπως στη Δρέσδη και τη Χιροσίμα

Το Πεντάγωνο κατάργησε μάθημα για το ισλάμ γιατί προωθούσε τη μισαλλοδοξία.

Πριν από ένα μήνα, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να καταργήσει ένα μάθημα που διδασκόταν στους στρατιωτικούς των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με τίτλο «Τι Μπορούμε Να Κάνουμε; Πως να Οργανώσετε Μια Επιχείρηση Αντι-Τζιχάντ». Το μάθημα, που διδασκόταν ανελλιπώς επί οκτώ χρόνια, από το καλοκαίρι του 2004, δίδασκε μεταξύ άλλων στους στρατιωτικούς ότι «οι ισλαμιστές μισούν εσάς, την ίδια σας την ύπαρξη κι ό,τι ιδέες αντιπροσωπεύετε και δεν θα δεχτούν ποτέ να συνυπάρξουν μαζί σας». Για το λόγο αυτό ο εμπνευστής και διδάσκων του μαθήματος, υπολοχαγός Μάθιου Ντούλι, συμβούλευε τους «μαθητές» του στο Στρατιωτικό Κολέγιο στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια πως ίσως στο εγγύς μέλλον ο στρατός των ΗΠΑ χρειαστεί να βομβαρδίσει και να ισοπεδώσει πόλεις-σύμβολα των Ισλαμιστών όπως τη Μέκκα και τη Μεδίνα !


Το μάθημα, που διδασκόταν πέντε φορές το χρόνο σε περίπου 20 άτομα κάθε φορά, υποστήριζε πως, σε μια θεωρητική πολεμική σύρραξη με κάποιο ισλαμιστικό κράτος «δεν θα μπορούσε να ισχύει η Συνθήκη της Γενεύης και θα είχαμε το δικαίωμα να βομβαρδίσουμε ακόμη και κατοικημένες περιοχές, όπως τη Μέκκα και τη Μεδίνα, ακολουθώντας το ιστορικό παράδειγμα βομβαρδισμών όπως στη Δρέσδη, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι».

Το μισαλλόδοξο μάθημα καταργήθηκε τελικά μετά από την έγγραφη καταγγελία ενός στρατιωτικού, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι «δεν έχει σκοπό να ξεκινήσει πόλεμο απέναντι στην ίδια την θρησκεία, αλλά στους ισλαμιστές εξτρεμιστές που απειλούν τις ΗΠΑ».

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε το μάθημα «αμφιλεγόμενο», «ακαδημαϊκά λάθος» και «ενάντια στις αρχές μας». Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: χρειάστηκε μια διαμαρτυρία ενός στρατιωτικού προκειμένου να τα καταλάβουν όλα αυτά, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια;

http://www.tovima.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ