2012-05-12 08:18:07
Φωτογραφία για Αχιλλειο φτέρνα της Ευρώπης είναι η Ελλάδα
Με το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνηασχολείται το οικονομικό περιοδικόEconomist, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο τέτοιο θα οδηγούσε σε χάος και καταστροφή των καταθέσεων.

Στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο «Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης», ο Αχιλλέας πληγωμένος βρίσκεται γονατιστός μπροστά στην κάλπη με ένα... ψηφοδέλτιο στο χέρι.

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει ότι οι Μέρκελ και Ολάντ έχουν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την Ευρώπη για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Για το ενδεχόμενο εξόδου, θέμα το οποίο απασχολεί και τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, το Economist αναφέρει: «Η Ελλάδα συμφέρει να μείνει στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε τίμημα. Η έξοδός της μπορεί να αποδειχθεί αναπόφευκτη.»

«Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση; Ισως, αλλά κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε χάος, καταστροφή των καταθέσεων, ενώ πιθανότατα σύντομα τα οφέλη από την υποτίμηση του νομίσματος και την ανταγωνιστική ώθηση που θα λάβει η χώρα να εξανεμιστούν πολύ σύντομα, όπως συνέβη στις άλλες χώρες», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

mediagate.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ