2016-02-29 12:24:37
Φωτογραφία για “Σχίσμα” στους εργαστηριακούς γιατρούς
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

Στα δύο έχουν «χωριστεί» οι εργαστηριακοί γιατροί αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο κλάδος απέναντι στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως είχε γράψει το Virus πρόσφατα, μετά τις επαφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πρωτοβάθμιας Ιδιωτικής Υγείας (ΠΟΣΥΠΥ) με τη Διοίκηση του Οργανισμού, η ηγεσία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου εισηγήθηκε την αναστολή της επίσχεσης που είχε ξεκινήσει, χωρίς αυτό να βρίσκει σύμφωνους πολλούς περιφερειακούς συλλόγους (εδώ).

Ο διχασμός, ωστόσο, εκφράστηκε και στο εσωτερικό των ενώσεων στο χώρο. Είναι χαρακτηριστική η άποψη του Προέδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών-Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ), Κώστα Μπεντεβή ο οποίος δεν πείστηκε πως οι δεσμεύσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ είναι ικανές να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του μικρού και μεσαίου ιατρείου.


«Σίγουρα η πρόθεση και η διάθεση είναι πραγματικά θετικές αλλά χωρίς ξεκάθαρα, άμεσα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά μέτρα θα κλείσουν πολλά εργαστήρια πολύ σύντομα. Δυστυχώς τα αντιδραστήρια, το προσωπικό και οι άλλες υποχρεώσεις δεν πληρώνονται με προθέσεις και καλή διάθεση.

Δεν θα μηδενίσω τη προσπάθεια της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ γιατί θα ήμουν άδικος και βέβαια δε θα τη συγκρίνω με το απαράδεκτο χθες γιατί θα ήμουν υποκειμενικά λάθος. Δυστυχώς όμως θεωρώ ότι δεν αρκούν οι ανακοινώσεις και αυτά τα οριακά ψίχουλα που μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να δώσει σήμερα στον εργαστηριακό ιατρό που αιμορραγεί» αναφέρει στο προφίλ του στο Facebook.

Ο ίδιος εξέφρασε επιπλέον την άποψη πως η επίσχεση θα έπρεπε να είχε υποστηριχθεί πολιτικά από την Αριστοτέλους, ως «όπλο» στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αντί ως «ενοχλητικό κουνούπι» στο χώρο.

Αντίθετη, ωστόσο, ήταν η γνώμη του υπόλοιπου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΕΒΙ, το οποίο συστρατεύτηκε με την απόφαση της ΠΟΣΙΠΥ για αναστολή των κινητοποιήσεων έως τα τέλη Μαρτίου. Το γεγονός αυτό, οδήγησε τον Κ. Μπεντεβή στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου, εκφράζοντας την ελπίδα να διαψευστεί από τις εξελίξεις.

«Επιμένω να θεωρώ αυτή την επίσχεση, με το έστω πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής ως μια ασπίδα απέναντι στην οικονομική χρεωκοπία και την ομηρία των συναδέλφων από τον ΕΟΠΥΥ. Οφείλω να υπερασπιστώ και τον τελευταίο συνάδελφο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση» λέει ο ίδιος.

«Διατηρώντας τις ανθρώπινες πικρίες μου για διαδικασίες που καπέλωσαν κατά τη γνώμη μου την ΠΕΕΒΙ κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, παραμένω μέλος του ΔΣ της ένωσης επιμένοντας να εκφράζω την άποψή μου ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία, σταθερά διεκδικητικός και απαιτητικός απέναντι σε όποιο χρώμα και να έχει»καταλήγει.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ