2016-02-29 18:19:40
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής τους, θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στη συνάντηση θα προεδρεύσει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και εκπρόσωπος της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την σύσκεψη οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ζήτησαν από τους αντιπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ετοιμάσουν τα συνεδριακά κέντρα, τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κάμπινγκ, τις κατασκηνώσεις και τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα των περιφερειών τους, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν το κύμα των προσφύγων που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας, τώρα μάλιστα που βελτιώνεται ο καιρός.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί τόνισαν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 50.000 καταγεγγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αναμένονται ακόμα 70.000, που ανεβάζει τον αριθμό αυτών που αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα στους 120.000. Επίσης οι υπουργοί ζήτησαν από τις Περιφέρειες να βοηθήσουν στο ζήτημα της σίτισης και διαφόρων άλλων υπηρεσιών, όπως πχ υγείας, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο κυβερνητικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Σύσκεψη και στην Περιφέρεια

Στην ανάγκη «άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων στο επίπεδο του Β' βαθμού των ΟΤΑ, καθώς και αλλαγής του καλλικρατικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την παραχώρηση ανάλογων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής τις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές» αναφέρθηκε η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη που διοργάνωσε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφέρειας με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ίδια, αφού υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του θέματος, τόνισε την ύπαρξη «νομικού κενού σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του α’ και β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ την ίδια στιγμή η Τ.Α. βρίσκεται μπροστά σε ένα οξύ, πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο «υπερβαίνει την Αττική, την Ελλάδα, ακόμη και τον ευρωπαϊκό Νότο καθώς είναι ένα θέμα που αφορά συνολικά όλη την Ευρώπη».

Η περιφερειάρχης παρατήρησε επίσης ότι «έγινε σήμερα μια πραγματικά και όχι προσχηματικά, γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού - προσφυγικού». Τέλος, συμφωνήθηκε η διερεύνηση του ενδεχομένου σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής στην Περιφέρεια Αττικής για το θέμα. Στην έκτακτη συνάντηση μετείχαν οι επικεφαλής όλων των περιφερειακών παρατάξεων, πλην της Χ.Α., η οποία δεν είχε προσκληθεί.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ