2016-02-29 21:01:06
Φωτογραφία για Μεγιστοποιήστε την αυτονομία ενέργειας των windows
To νέο λειτουργικό της Microsoft έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμο στα... Windows Phone, ενώ ήδη είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 200 εκ. συσκευές παγκοσμίως. Πολλές από αυτές είναι laptops που αναβαθμίστηκαν σε Windows 10 από Windows 7/8/8.1.

Ας δούμε τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σας στα Windows 10.

Ας δούμε τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία σας στα Windows 10.

Γνωρίζουμε ότι θέλετε το μέγιστο από τη συσκευή σας ανά πάσα στιγμή, αλλά όταν τίθεται θέμα αυτονομίας, η ενεργοποίηση του battery saver μπορεί να επιμηκύνει την αυτονομία της συσκευής σας κατά περίπου 20%.

Απεγκαταστήστε τα μη απαραίτητα apps

Πολλές από τις default εφαρμογές που περιλαμβάνονται στα Windows 10 θα μείνουν για πάντα αχρησιμοποίητες. Πέρα ότι θα κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο, θα εξοικονομήσετε και ενέργεια καθώς θα απαλλαγείτε από τα updates και τη λειτουργία τους στο παρασκήνιο.


Περιορίστε την λειτουργία των ασύρματων modules

Τα Bluetooth, Wi-Fi και IR modules, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ασύρματη επικοινωνία της συσκευής σας είναι από τα περισσότερο ενεργοβόρα. Η απενεργοποίηση τους όταν δεν τα χρειάζεστε μπορεί να προσφέρει πολλά στην αυτονομία της συσκευής σας.

Κάντε update κατά τη φόρτιση

Τα updates των Windows 10 είναι συχνά και ενεργοβόρα, ενώ δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε σε ό,τι αφορά την κατανάλωση data. Κάντε την αναβάθμιση κατά την φόρτιση της συσκευής σας.

Αποσυνδέστε περιφερειακά

Οι συνδεδεμένες συσκευές USB στο PC καταναλώνουν λίγη, αλλά μη αμελητέα ποσότητα ενέργειας από τον υπολογιστή σας. Αυτό αφορά τόσο το smartphone που μπορεί να φορτίζει όσο και το ασύρματο mouse, το SD card reader, κ.α.

Μειώστε τη στάθμη αναπαραγωγής

Τα ηχεία και τα κυκλώματα που τα υποστηρίζουν καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια, η οποία είναι μεγαλύτερη όσο η στάθμη αναπαραγωγής αυξάνει. Μειώστε τη στάθμη και κερδίστε σε αυτονομία.

Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Τα LED που βρίσκονται πίσω από την οθόνη LCD της συσκευής σας και τη φωτίζουν, – LED backlight–, καταναλώνουν μη ευκαταφρόνητα ποσά ενέργειας. Ρυθμίζοντας την φωτεινότητα της οθόνης στα σωστά επίπεδα βλέπετε καλύτερα και κάνετε και οικονομία στην μπαταρία.

Καθαρίστε το desktop

Διατηρώντας το desktop καθαρό λέμε στα Windows να φορτώνουν λιγότερα πράγματα κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Όσο λιγότερο επιβαρυμένο είναι το desktop τόσο λιγότερους πόρους χρησιμοποιεί το σύστημα για να έχει τα αρχεία που βρίσκονται εκεί στη διάθεση μας και τόσο μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ