2016-03-01 18:22:28
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΛΟΒΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μέρκελ: Να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, 

να επιστρέψουμε στη Σένγκεν

Την αντίδραση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρα προκάλεσαν τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων της Σλοβακίας κατά της Ελλάδας, με αφορμή το προσφυγικό, κατά τη διάρκεια προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης.

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και πρόσθεσε: 

«Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».

«Πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν», δήλωσε από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Σε συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο, που παραχώρησε με τον Κροάτη πρωθυπουργό Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, είπε πως οι εικόνες από την Ελλάδα καταδεικνύουν κάθε μέρα ξεκάθαρα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συνομιλίες και επεσήμανε ότι η κατάσταση στο θέμα της προσφυγικής κρίσης δεν είναι ικανοποιητική.

Από την πλευρά του ο κ. Ορέσκοβιτς αναγνώρισε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά και πρόσθεσε ότι η χώρα του αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και θέλει να επιλυθούν από κοινού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ