2016-03-01 22:15:44
Φωτογραφία για Αναβάθμιση Σχολής Λιμενοφυλάκων
Στο πλαίσιο των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη κατέθεσε... ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα «Αναβάθμιση Σχολής Λιμενοφυλάκων».

Η Έλενα Ράπτη ρωτά τον Υπουργό:

«Μπορείτε να προωθήσετε άμεσα τη συγκεκριμένη τροποποίηση συμπληρώνοντας το κενό νόμου και ταυτόχρονα αποκαθιστώντας την άνιση μεταχείριση σε βάρος των αποφοίτων της Σχολής Λιμενοφυλάκων»;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Θεσσαλονίκη, 1 Μαρτίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση Σχολής Λιμενοφυλάκων»

Κύριε Υπουργέ,

Παρά το γεγονός πως η σχολή Λιμενοφυλάκων αποτελεί παραγωγική σχολή Στελεχών του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), δεν εντάσσεται σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης. Αυτό δημιουργεί το παράδοξο να είναι η μοναδική στρατιωτική σχολή που δεν ανήκει σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, την ίδια ώρα που οι αντίστοιχες παραγωγικές σχολές, όπως η Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ και η Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Όπως γνωρίζετε τα στελέχη, που έχουν αποφοιτήσει από σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν να κατατάσσονται σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις για απόκτηση επιπλέον γνώσεων και σε άλλα επιστημονικά πεδία, οι οποίες θα ωφελήσουν τόσο τους ιδίους όσο και την Υπηρεσία. Κάτι όμως που δεν μπορεί να συμβεί για τους απόφοιτους της σχολής Λιμενοφυλάκων.

Επειδή είναι μάλλον προφανές το νομοθετικό κενό στο συγκεκριμένο θέμα, που μάλιστα δημιουργεί και ζήτημα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, θα μπορούσε να προωθηθεί μια τροποποίηση της παραγράφου 8 του άρθρου 17 του ΠΔ 81 (ΦΕΚ 139-Α/2012) που να προβλέπει πως: «Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Λιμενοφυλάκων, η οποία ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης…» .

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Μπορείτε να προωθήσετε άμεσα τη συγκεκριμένη τροποποίηση συμπληρώνοντας το κενό νόμου και ταυτόχρονα αποκαθιστώντας την άνιση μεταχείριση σε βάρος των αποφοίτων της Σχολής Λιμενοφυλάκων;

Θεσσαλονίκη, 29 Φεβρουαρίου 2016

Αριθμός πρωτοκόλλου: 3555/29.02.2016

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Έλενα Ράπτη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ