2016-03-03 11:57:52
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ
Την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός από όλους στην πιο βασική αρχή, στην τήρηση των συμφωνηθέντων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου Ντόναλντ Τουσκ. 

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα «μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκου Συμβουλίου και οδήγησαν στον δραστικό περιορισμό των ροών από τη βαλκανική οδό με πολυ σοβαρές συνέπειες για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα».

«Αυτές οι ενέργειες ήρθαν να προστεθούν στην επιδεικτική άρνηση πολλών κρατών της ΕΕ να συμεμτάσχουν στη διαδικασία της μετεγκατάστασης» πρόσθεσε και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει βάρος δυσανάλογο με τις δυνάμεις της. «Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών» διεμήνυσε, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο και θα δημιουργήσει εγκαταστάσεις αξιοπρεπούς, προσωρινής όμως διαμονής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την εφαρμογή μιας συγκροτημένης πολιτικής για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ