2016-03-03 13:03:08
Φωτογραφία για Στη γειτονιά μας: Ο Μάρκος πάει... Περιστέρι!
Το Σάββατο 5 Μαρτίου η εκπομπή Στη γειτονιά μας επισκέπτεται το Περιστέρι, τον... πολυπληθέστερο Δήμο της Δυτικής Αττικής. Ένας Δήμος γεμάτος προσφυγικές μνήμες και εργατικές γειτονιές, ταυτόχρονα όμως σύγχρονος και γεμάτος ζωντάνια.

Η Άννα Μπιθικώτση, κόρη του μεγάλου τραγουδιστή, μας ξεναγεί στη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην οδό Μυκηνών. Σε ένα σπιτάκι που το ’δερνε ο αγέρας κι η βροχή, που από το κατώφλι του πέρασαν, μεγάλες μορφές της μουσικής, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Μανώλης Χιώτης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, κ.ά.

Η Αγγελική Δαλιάνη περπατά μαζί μας στο Άλσος του Περιστερίου, λίγο πιο κάτω από το καφέ που διατηρεί με τον σύζυγό της στην περιοχή και μας μιλά για την αγαπημένη της γειτονιά αλλά και το «τσαγανό» που επιδεικνύουν οι Περιστεριώτες στη δύσκολη και απαιτητική εποχή που ζούμε!

Ο Κώστας Ευριπιώτης, μας τραγουδά τον ύμνο του Ατρομήτου μέσα στο γήπεδο του Ιστορικού Σωματείου, ενώ οι κ.κ. Γιώργος Κορακάκης και Παναγιώτης Μάρκου, πρώην ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, μας μιλάνε για την ιστορία, τους οπαδούς του «τότε» και μας μεταφέρουν εικόνες από θριάμβους και ήττες.


Ο κ. Γιώργος Χριστοφιλόπουλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μας ξεναγεί στα σημεία που χτυπούσε παλιά η καρδιά της πόλης, στις παράγκες του Περιστερίου και μας μιλά για το εργοστάσιο του Λαναρά και το παλιό Λιγνιτωρυχείο.

Έξω από την Εκκλησία της Ευαγγελιστρίας, μπροστά από την παλιά γειτονιά της παράγκας, ο πατήρ Αλέξανδρος μας μιλά για την πρωτοβουλία των συσσιτίων αλλά και του κοινωνικού φροντιστηρίου, που προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά Λυκείου, με την εθελοντική εργασία καθηγητών.

Η κα. Νικολέτα Ρεπάνη Λιάκου, κόρη της Ελένης Λιάκου, της γνωστής στιχουργού των ερωτικών τραγουδιών του Γρηγόρη Μπιθικώτση, θυμάται ανθρώπινες στιγμές του σερ, ως φίλη της κόρης του Άννας.

Ο Νίκος Θεοδοσίου, συγγραφέας και κινηματογραφιστής, γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και λάτρης της περιοχής, έχει γράψει βιβλίο με πρόλογο του αείμνηστου Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε το 1937 σε μια γερμανική παράγκα και μέχρι το τέλος της ζωής του κράτησε ζωντανούς τους δεσμούς του με τη γειτονιά του, ως γνήσιος Περιστεριώτης… Αυτές και άλλες πληροφορίες μας μεταφέρει για τους πρόσφυγες και τα πρώτα δύσκολα χρόνια στο Περιστέρι ο κ. Θεοδοσίου.

Ο Νίκος Λάππας, ο νεαρός μπαρμπέρης Περιστερίου, μας ξαφνιάζει με την ιδιαίτερη εμφάνιση και το πολύ χαρακτηριστικό κούρεμά του!

Ο Θεοδόσης Μπελντερίδης, μας ανοίγει την πόρτα στο εργαστήριο Χαλβά που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Περιστέρι και μας ταξιδεύει σε γεύσεις μοναδικές και παραδοσιακές!
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ