2016-03-03 23:50:13
Φωτογραφία για Βολτούλα στη Μάλαγα έκανε ο Παναθηναϊκός
Ο αισθητικά βελτιωμένος Πανθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη Μάλαγα, ο οποίος θύμισε κάτι από το πρόσφατο και -άκρως- λαμπρό παρελθόν του. Το «τριφύλλι» έπνιξε την Μάλαγα, πήγε το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό και έφτασε σε μία άνετη, επιβλητική και κυριαρχική νίκη, απόρροια της ποιότητας που διαθέτει το ρόστερ του, πλέον. Ο Παναθηναϊκός, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να πάρει τη νίκη πολύ εύκολα, με 58-76, μέσα στην «Martin Carpena Arena» και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα έδρας στα Play offs της Ευρωλίγκα.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Πάβλοβιτς και Καλάθης ηγήθηκαν της προσπάθειας και με την άμυνα να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, δεν άργησε να δημιουργηθεί διαφορά (4-14, 6′). Η άμυνα των «πράσινων»… έπνιξε την Μάλαγα και με τον Καλάθη να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο η διαφορά έφτασε στο +16 (4-20, 8′)
. Τα τρίποντα των Φώτση και Χέινς έδωσαν λύσεις και αυτό είχε σαν συνέπεια το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με το «τριφύλλι» στο +19 (7-26). Οι Ισπανοί προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά και εν μέρει τα κατάφεραν με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός ανέλαβε δράση και μείωσε σε… double score (14-28, 13′). Καλάθης και Διαμαντίδης ανέβασαν την απόδοσή τους και η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα (18-32, 14′). Η αντίδραση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και με τους Σουάρεθ-Τζάκσον η διαφορά μειώθηκε (25-36, 17′). Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά, χάρη στην πολύ καλή άμυνά τους, αλλά και τους Γκιστ-Χέινς, για το 27-42. Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν εξαιρετικό για το «τριφύλλι», που κατάφερε να «χτίσει» διαφορά χάρη σε Ραντούλιτσα και Ουίλιαμς (27-50, 23′). Τα τρίποντα των Τζάκσον και Κουζμίνσκας προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, όμως Διαμαντίδης και Γκιστ την επανέφεραν σε υψηλά επίπεδα (39-60, 27′). Η παρουσία του Έλιοτ Ουίλιαμς εγγυήθηκε ώστε να μείνει η διαφορά σε υψηλά επίπεδα, για το 46-64 της τρίτης περιόδου. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, καθώς οι «πράσινοι» είχαν εξασφαλίσει τη νίκη από νωρίς και το μόνο που έκαναν μέχρι το τέλος ήταν να… συντηρήσουν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το πέτυχαν, με μπροστάρη τον Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος έδωσε λύσεις και έτσι το «τριφύλλι» έφτασε στη νίκη με 58-76. Αυτή ήταν η 5η διαοχική νίκη της ομάδας του Τζόρτζεβιτς στον όμιλο του Top 16, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι ο Έλιοτ Ουίλιαμς έδειξε την αγωνιστική ποιότητά του, όντας εντυπωσιακός.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ