2016-03-04 07:29:20
Φωτογραφία για Μπομπ Ντίλαν: Στη δημοσιότητα χιλιάδες αντικείμενα του ζωντανού θρύλου της μουσικής
Περισσότερα από έξι χιλιάδες αντικείμενα περιέχει μία συλλογή του... Μπομπ Ντίλαν, που έως τώρα ο ζωντανός θρύλος της αμερικανικής μουσικής την κρατούσε μακριά από τη δημοσιότητα, και η οποία θα εκτεθεί πλέον στην πόλη Τάλσα της Οκλαχόμα.

Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα από την πρώτη εμφάνιση του Ντίλαν στην μουσική σκηνή και εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή της μακρόχρονης καριέρας του, με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, βίντεο από συναυλίες, χειρόγραφους στίχους και επιστολές, ταινίες, φωτογραφίες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα κειμήλια.

Ο Τζορτζ Κάιζερ, από το Ίδρυμα για την Οικογένεια και το Πανεπιστήμιο της Τάλσα, αγόρασε την συλλογή, η οποία εκτιμάται στα 15 με 20 εκατομμύρια δολάρια. Η συλλογή βρίσκεται, όπως αναφέρουν οι New York Times, καθοδόν προς την Οκλαχόμα και θα αποκτήσει μόνιμη στέγη στο Brady Arts District της Τάλσα, ύστερα από δύο χρόνια, αφού πρώτα καταγραφεί και ψηφιοποιηθεί.


Σύμφωνα με τους Times το υλικό της συλλογής είναι περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να φανταστούν οι ειδικοί που μελετούν τη ζωή του Ντίλαν, που πλέον είναι 74 χρόνων, και προσφέρει μία συνολική εικόνα της ζωής ενός φανερά μυστικοπαθούς μουσικού.

O Μπομπ Ντίλαν, πολύ μεγάλος μουσικός, στιχουργός και ποιητής, επηρέασε όσο λίγοι τη σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του. Δεκάδες επίσημοι και ανεπίσημοι δίσκοι, βιογραφίες, διασκευές, ακυκλοφόρητες μαγνητοταινίες και τραγούδια μαρτυρούν το μέγεθος της επιρροής αυτής.

Αποτελεί, ίσως, την πιο εμβληματική φιγούρα της ροκ, και είναι εκφραστής μιας ολόκληρης γενιάς, αν και ο ίδιος αποποιείται τον ρόλο αυτό. Τα τελευταία χρόνια, η συνολική του διαδρομή και επίδραση έχει αναγνωρισθεί πλήρως. Του έχουν αποδοθεί οι πρέπουσες τιμές και ο ίδιος έχει βρει τον καλό και δημιουργικό του εαυτό, κυκλοφορώντας εξαιρετικές δουλειές. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ