2016-03-05 01:44:13
Φωτογραφία για Ανακοινοποίηση Κατοίκων Πλ.Βικτωρίας
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της... πλατείας Βικτωρίας διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλουμε τα ΜΜΕ για τον απαράδεκτο τρόπο που παρουσιάζουν την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας καθώς και για την προσβολή που υφιστάμεθα ως διαμένοντες και επιχειρούντες στην περιοχή.

Όλα τα ΜΜΕ ανεξαιρέτως συμπεριφέρονται ως η περιοχή να είναι ακατοίκητη στέπα, ως οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες να είναι αόρατοι, ως η βρώμα, η δυσωδία, τα τσαντίρια της πλατείας, η εγκληματικότητα να είναι κάτι φυσιολογικό.

Με άθλια ρεπορτάζ, όπου όλοι αναφέρονται ως «πρόσφυγες» και η πλατεία ως καταυλισμός, δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το «δράμα» περαστικών, που έχουν καταλάβει δημόσιο χώρο, που ουρούν και αφοδεύουν όπου βρουν, που απαιτούν με περίσσιο θράσσος, που καταγγέλουν συνεχώς ψέμματα, που έχουν για σκουπιδοτενεκέ τα πεζοδρόμια, που έχουν καταστρέψει μία ολόκληρη κεντρική πλατεία, που δεν σέβονται τίποτα και που αρνούνται να μεταβούν σε οργανωμένες δομές.


Οι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν σκόπιμα τις αντιδράσεις των κατοίκων, ενώ παρουσιάζουν συνεχώς πάλι σκόπιμα διάφορους «αλληλέγγυους» που έρχονται από αλλού, οι οποίοι θεωρούν ότι τα συσσίτια και η διανομή βοήθειας σε δημόσιο χώρο είναι απολύτως επιτρεπτά, ειδικά όταν είναι μακρυά από την πόρτα τους.

Οι δημοσιογράφοι αποκρύπτουν σκόπιμα τις επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στην περιοχή, φιμώνουν όποιον κάτοικο διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση (δεν είναι τυχαίο ότι δεν βγάζουν live κανέναν), ΔΕΝ αναφέρονται ΠΟΤΕ στην βρώμα, ΔΕΝ αναφέρουν ΠΟΤΕ ότι όλοι αυτοί ΕΧΟΥΝ επιλογή να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας και δεν πάνε, ενώ εμείς ΔΕΝ έχουμε επιλογή να πάμε αλλού, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται μονίμως σε πρόσφυγες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω στην πλατεία βρίσκονται ΚΥΡΙΩΣ Αφγανοί και ποτέ Σύριοι, εντοπίζουν δε τα ελάχιστα γυναικόπαιδα που υπάρχουν για τα ρεπορτάζ τους, ενώ η περιοχή έχει κατακλυστεί από άντρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι καθημερινά συμπλέκονται και δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα.

Οι δημοσιογράφοι επίσης αρνούνται να δουν τα εγκληματικά δίκτυα που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μαζί με τους «πρόσφυγες», όπως τα δίκτυα των διακινητών, τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και πορνείας

Και εάν τυχόν κάνουν κάποιαν αναφορά, θύματα είναι ΜΟΝΟ οι «πρόσφυγες». Οι κάτοικοι που ζούμε μέσα σε τέτοια κατάσταση απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.

Κοινώς τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ για την περιοχή περιλαμβάνουν ένα σωρό ψέμματα, είναι μονομερή και επιχειρούν την δημιουργία της εντύπωσης ότι για κάποιο λόγο όλοι αυτοί που στήνουν τα τσαντίρια τους πάνω στην δημόσια πλατεία και που την μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο, έχουν κάποιο τέτοιο δικαίωμα.

Ενώ εμείς οι κάτοικοι δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να μιλάμε. Ούτε καν να υπάρχουμε.

Έφθασαν επίσης τα ΜΜΕ στο σημείο να πουν ότι οι μετανάστες στην Πλ. Βικτωρίας κινδυνεύουν να κολλήσουν μολυσματικές ασθένειες λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην πλατεία. Οι κάτοικοι για τα ΜΜΕ προφανώς ΔΕΝ κινδυνεύουν να κολλήσουν μολυσματικές ασθένειες λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην πλατεία.

Υπενθυμίζουμε στα ΜΜΕ ότι τα ρεπορτάζ τους δεν είναι από ένα κλειστό και οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας, αλλά από μία πλατεία πυκνοκατοικημένης περιοχής στο κέντρο της πόλης.

Ως εκ τούτου τα ρεπορτάζ τους δεν μπορεί να περιλαμβάνει κορώνες για το πόσο άσχημα περνούν οι νεαροί κυρίως άντρες που κατασκηνώνουν και καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω την πλατεία, ούτε για το εάν λείπουν χημικές τουαλέτες, διότι πολύ απλά ο χώρος αυτός δεν προορίζεται για τέτοια χρήση. Αντιθέτως τα ρεπορτάζ τους οφείλουν να μιλήσουν για την διάλυση που έχει επιφέρει στην περιοχή αυτή η αναρχία και αυτή η εγκληματικότητα. Για τον κόσμο που αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι του, για τους επαγγελματίες που φυτοζωούν εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Επίσης αυτά τα καλέσματα βοήθειας δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να νομιμοποιούν τον παράνομο καταυλισμό, την βρώμα και την διακίνηση. Αυτό που όλα τα ΜΜΕ περιγράφουν δεν είναι τίποτε άλλο από τους πελάτες των διακινητών, αν δεν είναι οι ίδιοι οι διακινητές. Τα συγχαρητήρια μας.

Επειδή λοιπόν βαρεθήκαμε να ακούμε ένα σωρό ανοησίες από δήθεν φιλεύσπλαχνους με το πρόβλημα μακριά από την αυλή τους

Επειδή είναι πασιφανές πως εμείς για τα ΜΜΕ δεν υπάρχουμε

Και εάν υπάρχουμε δεν είμαστε άνθρωποι που και εμείς υποφέρουμε, αλλά προφανώς δίποδα ή όντα ανάξια λόγου

Επειδή όλα αυτά τα «ρεπορτάζ» ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ

Επειδή δημιουργούν την εντύπωση ότι είμαστε κανονικός καταυλισμός

Επειδή λειτουργούν ως προσκλητήριο στους απανταχού «φιλάνθρωπους» να έρθουν και να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα

Επειδή η περιοχή δυσφημείται και στιγματίζεται διεθνώς

Ενημερώνουμε πως εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, μονόπλευρη και παραπλανητική παρουσίαση της άθλιας πραγματικότητας, η οποία πλήττει ΚΥΡΙΩΣ τις δικές μας ζωές και περιουσίες θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις.

Ανεχτήκαμε πολλά.

Δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέματα.

Δεν θα ανεχτούμε άλλες προσβολές.

ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Κάτοικοι και επαγγελματίες Πλ.Βικτωρίας" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ