2016-03-05 14:05:09
Φωτογραφία για Τι βλέπει ο σκύλος σου στον καθρέφτη;
Πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται από το γεγονός ότι οι σκύλοι φαίνεται να μην κατανοούν την εικόνα του εαυτού τους, που αντικατοπτρίζεται σε έναν καθρέφτη. Τι βλέπει άραγε ο σκύλος σας στον καθρέφτη;

Οι άνθρωποι, δεν γεννιόμαστε με την ικανότητα να αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας σε καθρέφτες. Τα βρέφη μπορεί να γοητεύονται από την αντανάκλαση τους, ωστόσο βλέπουν ένα άλλο μωρό. Κάπου μεταξύ της ηλικίας των 18 και 24 μηνών τα μωρά αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κοιτάζοντας στον καθρέφτη, βλέπουν τον εαυτό τους.

Έπειτα από μία πολύχρονη έρευνα στο πανεπιστήμιο του Colorado που διεξήγαγε ο βιολόγος Marc Becoff, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά έχουν μερικές από τις ίδιες πτυχές αυτογνωσίας που έχουν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σκύλοι έχουν μια αίσθηση που την ονομάζει "body-ness" κατά την οποία οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν μέλη του σώματός τους, όπως το πόδι, την ουρά ή το πρόσωπό τους.


Επιπλέον, οι σκύλοι έχουν μια αίσθηση του "mine-ness" είναι η αίσθηση του τι ανήκει στον εαυτό του και τι ανήκει στους άλλους. Για παράδειγμα, ξέρουν ότι το κόκαλο είναι δικό τους αλλά το παπούτσι σου δεν είναι.  Η αίσθηση που δεν έχει αποδειχθεί, είναι η "I-ness" ( "I" να σημαίνει εγώ").

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο σκύλος χρησιμοποιεί την όραση σε συνδυασμό με την όσφρηση για να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει το οτιδήποτε. Έτσι ο αντικατοπτρισμός του στον καθρέφτη δεν του δημιουργεί την αίσθηση ότι βλέπει τον εαυτό του, αφού το είδωλο του δεν έχει οσμή, άρα δεν είναι πραγματικό ή τόσο σημαντικό για να συνεχίσει να επεξεργάζεται την εικόνα του στον καθρέφτη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ