2016-04-04 18:00:08
Φωτογραφία για Αναζητούνται λύσεις για να αποφύγουμε το Grexit
Την Δευτέρα (04/04) αναμένεται έγγραφο της FIFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για παράταση επτά ημερών προκειμένου να αρχίσει το Κύπελλο και να μην υπάρξουν κυρώσεις στην ΕΠΟ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι μόνο δύο πράγματα μπορούν να λύσουν το θέμα που έχει προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρώτο είναι να βγει απόφαση από το ΣτΕ, με την οποία θα δικαιώνει την ΕΠΟ ως προς την προσφυγή της κατά της απόφασης του Υφυπουργού για τη διακοπή του Κυπέλλου, η οποία θα συζητηθεί την Τρίτη (05/04).

Σε αυτή την περίπτωση, ο Κοντονής θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει το Κύπελλο, με αποτέλεσμα να εκλείψει ο λόγος για τον οποίο η Παγκόσμια Συνομοσπονδία απειλεί με κυρώσεις την ΕΠΟ. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι να αποχωρήσουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι στην ΕΠΟ και εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις. Και εδώ υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της υπόθεσης της "κάρτας υγείας" και αυτής της "εγκληματικής οργάνωσης", καθώς η πρώτη αφορά την διαχείριση των οικονομικών πόρων της Ομοσπονδίας, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με χειραγώγηση αγώνων, διαιτητών και πειθαρχικών οργάνων
. Ετσι, με βάση την παραπάνω διάκριση, υπάρχουν σκέψεις και από τις δύο πλευρές (Υπουργείο και ΕΠΟ) να υπάρξει ένας "έντιμος συμβιβασμός" και να αποχωρήσουν από την ΕΠΟ όσοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης". Δηλαδή, δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τρεις διαιτητές και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας.

Πηγή: soccerplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ