2016-05-17 10:03:47
Φωτογραφία για ΒΑΪΝΤΜΑΝ: ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Δευτερεύουσας σημασίας χαρακτηρίζει το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, καλώντας την Αθήνα να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι δευτερεύουσες, καθώς η εξυπηρέτηση του χρέους δεν αποτελεί το πιεστικότερο πρόβλημα της Ελλάδας» τόνισε ο Γερμανός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt. Αυτό που προέχει για την Ελλάδα, πρόσθεσε είναι η τήρηση του προγράμματος και ο τρόπος να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Αναφερόμενος στις επιλογές του Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι η πρόσφατη ισχυρή κριτική κατά της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ίσως είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ορισμένα μέτρα «θόλωσαν» τις γραμμές μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχίσει να είναι επεκτατική, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη σταθερότητα των τιμών.


Σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον Ντράγκι, ο κ. Βάιντμαν είπε: «Μπορεί κάποιες φορές να καταλήγουμε σε διαφορετικά συμπεράσματα για δύσκολα ζητήματα, όμως σε ότι αφορά τη σημασία της σταθερότητας των τιμών και των οικονομικών συνθηκών για τη σταθερότητα αυτή, συμφωνούμε». Ο κ. Βάιντμαν σημείωσε πως το Συμβούλιο της ΕΚΤ θα πρέπει να είναι προσεκτικό να μην υπερβαίνει τα όρια της δημοσιονομικής πολιτικής, προσθέτοντας όμως πως θεωρεί ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη «είναι προβληματικές διότι οι κεντρικές τράπεζες γίνονται οι μεγαλύτεροι πιστωτές των κρατών τους».

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα

Με στόχο να δώσει ώθηση στις συζητήσεις για το χρέος λίγες μέρες πριν το κρίσιμο eurogroup, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στη Ρώμη για τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών σοσιαλιστών. Εκεί, θα έχει  συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ