2016-06-14 11:33:12
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Διαμαρτύρονται για τις ζημιές από τα έργα
Μαίνονται οι διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών σε Καμάρες Ερινεού και Αβυθο Συμπολιτείας για την κατάσταση που επικρατεί... εδώ και μήνες στις περιοχές τους εξαιτίας των τεχνικών παρενεργειών από την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών αλλά και της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, αφού οι αστοχίες των μελετών και οι ζημιές- εντός κι εκτός διαμερισμάτων και οικισμών - δεν σταματούν από τη μία αλλά και δεν επιδιορθώνονται από την άλλη.

Βλέποντας τον τόπο τους να μετατρέπεται σε μια απέραντη λασπώδη έκταση, με σκόνη, βλάβες και ακαταστασία, εκφράζουν παράπονα για τη δυσκολία πρόσβασης σε παραλίες, μαγαζιά ακόμα και στα σπίτια τους, ενώ ο φόβος για πολύ χειρότερες καταστάσεις παραμένει ορατός, παρά τις εκκλήσεις προς τους κατασκευαστές να δράσουν σύντομα και λόγω της μεγάλης κίνησης κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

«Η κατάσταση είναι ασύδοτη και απορούμε αν αυτοί που κάνουν τα έργα πράγματι δεν βλέπουν ότι εδώ κινδυνεύει κόσμος. Εχουν φτιάξει μεγάλους αύλακες, που είναι τυφλοί κι αν δεν γίνει κάτι, κάποιος θα πέσει μέσα» λένε στην «Π» , προσθέτοντας ότι «η περιοχή θα έπρεπε να αναβαθμίζεται με τα μεγάλα έργα κι όχι να υποβαθμίζεται».


Μόλις χθες, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας Δημήτρης Μπούρδος, απέστειλε να επιστολή στον δήμαρχο υπό τον φόβο -κάτοικοι κι επισκέπτες- να βιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας.

Σ' αυτήν παραθέτει καθημερινά προβλήματα, όπως χώματα, βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών, απουσία σήμανσης ή κακής ποιότητας, επικίνδυνη κίνηση φορτηγών χωρίς πλατφόρμα, υλικά στο οδόστρωμα με κινδύνους για πεζούς και δικυκλιστές, άντληση μεγάλης ποσότητας νερού από πυροσβεστικούς κρουνούς, ζημιές στο οδικό δίκτυο χωριών και λήψη αδρανών υλικών από ποτάμια!

Ηδη ζητείται συνάντηση σε ανοιχτή συνέλευση για να επισημανθούν όλα τα παραπάνω και να βρεθεί φόρμουλα επίλυσης, αφού η δημοτική αρχή έχει επαναπαυθεί στην δέσμευση του υπουργείου Υποδομών για άμεσες εργασίες αποκατάστασης φθορών και οδικών εμποδίων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ