2016-06-15 18:21:14
Φωτογραφία για To συγκινητικό θέαμα πάνω από το κλαμπ στο Ορλάντο που έγινε το μακελειό
Ένα συγκινητικό θέαμα αντίκρισαν την Τρίτη οι κάτοικοι του Ορλάντο της Φλόριντα οι οποίοι πέρασαν έξω από το αιματοβαμμένο κλαμπ, όπου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 49 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Πάνω από το νυχτερινό κέντρο -που προσέλκυε την γκέι κοινότητα της περιοχής- είχε σχηματιστεί ένα τεράστιο και λαμπερό ουράνιο τόξο. Όσοι τυχεροί είδαν το όμορφο αυτό φαινόμενο, στράφηκαν αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να μοιραστούν τη μοναδική αυτή εικόνα, στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο «Pulse».

Η σημαία του ουράνιου τόξου -η οποία συχνά λέγεται «σημαία της ελευθερίας»- χρησιμοποιείται ως σύμβολο της LGBT κοινότητας και των κινημάτων τους από τη δεκαετία του '70. Τα πολλά χρώματα συμβολίζουν τη διαφορετικότητα, ενώ συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο της περηφάνιας των ομοφυλοφίλων σε παρελάσεις και πορείες.

Η σημαία έγινε γνωστή ως σύμβολο διαφορετικότητας και της περηφάνιας των ομοφυλοφίλων από τον καλλιτέχνη Τζίλμπερτ Μπέικερ, το 1978. Σήμερα η σημαία αποτελείται από έξι διαφορετικά χρώματα σε ισάριθμες λωρίδες: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ. Ωστόσο, η πιο κοινή της χρήση είναι να υψώνεται με την κόκκινη λωρίδα στην κορυφή, όπως είναι στα χρώματα του ουρανίου τόξου της φύσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ