2016-06-15 20:53:10
Φωτογραφία για Αποκάλυψη: 498 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με «μαϊμού» πτυχία
Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο είδαν 498 πλαστογράφοι υπάλληλοι που εντοπίστηκαν με «μαϊμού» ακαδημαϊκά προσόντα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

Ωστόσο, ο αριθμός ενδεχομένως να μην αυξηθεί καθώς ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχεδιάζει νομοθετικό μανδύα νομιμοποίησης των πλαστών πτυχίων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχουν «κάλπικους» ακαδημαϊκούς τίτλους ώστε μέσω εξετάσεων να νομιμοποιηθούν. Εκτός όμως των σχεδιασμών, έγγραφο που παρουσιάζει το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ και φέρει την υπογραφή του κ. Φίλη επιβεβαιώνει το παραπάνω σενάριο. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτοχοι τίτλων από παράνομα ΤΕΕ θα εξαιρεθούν από τον νόμο που προβλέπει την απόλυσή τους.

Ωστόσο, ο κ. Φίλης δεν απαντά τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη απολυθεί. Όπως φαίνεται από δεύτερο έγγραφο, αυτή τη φορά του υπουργείου Εσωτερικών το 2013 απολύθηκαν λόγω πλαστού πτυχίου 46 δημόσιοι υπάλληλοι, το 2014 ανήλθαν σε 243, το 2015 ήταν 156 ενώ το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους 48.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ