2016-06-18 00:12:10
Φωτογραφία για Μεγαλοπρεπές drift από το safety car του Le Mans [video]
Η δυνατή βροχή οδήγησε στη διακοπή των χτεσινών κατατακτήριων δοκιμών για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, αφού ακόμα και το safety car έκανε drift διαρκείας στην πίστα.

Το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις 22:00 και πριν τα τελευταία δοκιμαστικά της ημέρας για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, η έντονη βροχόπτωση αποφάσισε να δυσκολέψει αρκετά τη ζωή των οδηγών και των ομάδων. Το αυτοκίνητο ασφαλείας, ένα Audi R8, μπήκε στην πίστα για να διαπιστώσει αν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για οδήγηση ή όχι. Και διαπίστωσε ότι ισχύει το δεύτερο, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο Σε μια γρήγορη δεξιά στροφή της πίστας η μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα έκανε το πίσω μέρος του R8 να γλιστρήσει απότομα. Ο οδηγός του δεν φαίνεται να προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Έκανε κατευθείαν ανάποδο και έμεινε στο γκάζι, διαγράφοντας όλη τη στροφή με το πλάι και μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, εκτός από την κόκκινη σημαία που διέκοψε τη διαδικασία, προέκυψε και ένα πλάνο που βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο drift που έχει γίνει ποτέ από safety car.


Στο τιμόνι του Audi R8 κατά τη διάρκεια αυτής της εντυπωσιακής πιρουέτας βέβαια δεν κάθεται κάποιος τυχαίος. Πρόκειται για τον Yannick Dalmas, βετεράνο οδηγό αγώνων που πέρασε από τη Formula 1 τη δεκαετία του ’80 και στη συνέχεια κέρδισε τέσσερις φορές το Le Mans. Το 1992 με Peugeot 905, το 1994 με Porsche-Dauer 962 Le Mans, το 1995 με McLaren F1 GTR και το 1999 με BMW V12 LMR.

Μετά από όλα αυτά, ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, δεν είναι περίεργο το ότι οδηγεί έτσι:
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ