2016-07-27 18:33:09
Φωτογραφία για Συνεχίζουν να είναι χαμηλές οι πωλήσεις της Apple
Μετά τις “σχετικά λίγες” πωλήσεις της Apple για το 2016 οι αναλυτές της Wall Street έχουν θέσει χαμηλά τον πήχη για αυτό το τετράμηνο. Τα αποτελέσματα του τετραμήνου της Apple μόλις ανακοινωθήκαν μέσω του επίσημου website τους και μπορούμε να πούμε ότι στο Cupertino, η ατμόσφαιρα μοιάζει κάπως.. ηλεκτρισμένη, καθώς ο φόβος της πτώσης των μετοχών της παραμονεύει.

Η πρώτη και μεγαλύτερη έκπληξη: Η Apple *πούλησε μόλις 40.4 εκατομμύρια iPhone αυτό το τέταρτο της χρονιάς, σε αντίθεση με τα περσινά 47.5 εκατομμύρια. Πτώση έχει παρουσιαστεί και σε σχέση με το προηγούμενο τέταρτο της χρονιάς, που το μαγικό νούμερο ήταν 51.2 εκατομμύρια.

*Όταν αναφέρουν στις αναλύσεις τους: *shipped δεν εννοούν ακριβώς *πωλήσεις όπως αναφέρομαι πιο πάνω, αλλά σημαίνει ότι έχουν φύγει από τα εργοστάσια τους τα συγκεκριμένα τεμάχια. Πολλά από αυτά μπορεί να “κάθονται” στα ράφια των καταστημάτων.


Μερικοί αναλυτές αναφέρουν ότι οι πωλήσεις του τετραμήνου αποτελούν την χειρότερη “αύξηση” πωλήσεων από το πρώτο iPhone ever το 2007 και αναμένουν στα ίδια επίπεδα και το επόμενο. Επιπροσθέτως σχολιάζουν ότι μεγάλο ρόλο στην, έστω και μικρότερη, ανάπτυξη έπαιξε το ολοκαίνουργιο iPhone SE που ουσιαστικά διανύει το πρώτο του τετράμηνο στην αγορά. Ο Tim Cook αναφέρει ότι το iPhone SE υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία σε μικρές και “φτωχές” αγορές.

Από την στιγμή που τα iPhone αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των πωλήσεων, δεν είναι μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι συρρικνωθήκαν και τα οικονομικά της εταιρίας. Ο συνολικός τζίρος της Apple έφτασε τα 42.4 δισεκατομμύρια δολάρια και 15% χαμηλότερα, από τα περσινά 49.6 δισεκατομμύρια. Φυσικά και τα νούμερα δεν είναι καθόλου ανησυχητικά και αυτό οδήγησε και στην μικρή αύξηση κατά 7% των μετοχών της!

Παρόλο που οι πωλήσεις των iPhone είναι κάτω για δεύτερο συνεχόμενο τετράμηνο, υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία και άξια αναφοράς, στα τελικά αποτελέσματα και στις συνολικές πωλήσεις της εταιρίας. Αυτή κατάφερε να πουλήσει 10 εκατομμύρια iPads, νούμερο πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο και έρχεται σε αντιστάθμιση με τις χαμηλές πωλήσεις των Macs. Τέλος, στην μεγαλύτερη αύξηση ever συναντάμε τον τζίρο του App Store, με 20% θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι.

Τα πράγματα θα δείχναν πολύ διαφορετικά αν η Apple είχε ξανά ένα μεγάλο, δυνατό selling point ή έστω μία νέα αγορά, όπως πέρσι αυτή της Κίνας. Βέβαια οι πωλήσεις στην συγκεκριμένη αγορά βρεθήκαν κατά 26% κάτω φέτος, αλλά βοηθήσαν τον συνολικό τζίρο της Apple που για πρώτη φορά “έμπαινε” στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Κλείνοντας, οι αναλυτές της Wall Street αναφέρουν ότι δεν αναμένονται δραματικές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον για την Apple, καθώς όπως όλοι σχεδόν γνωρίζουμε το νέο iPhone 7 δεν πρόκειται να φέρει δραματικές αλλαγές στο design, γεγονός που δεν μπορεί να οδηγήσει σε τρελές πωλήσεις. Μετά το 2014 και το iPhone 6, η Apple έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και είναι λογικό σιγά σιγά να ξεφουσκώνει αυτό το hype των συσκευών. Έπειτα ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, Samsung, φέτος διανύει μία από της καλύτερες χρονιές της, με τις πωλήσεις των Galaxy S7 και S7 Edge να ξεπερνάν όλα τα προσδοκώμενα!

Μήπως η Apple πρέπει να ετοιμάζει το επόμενο break through προϊόν? Μήπως αυτό πρόκειται να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ?
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ