2012-05-16 21:01:50
Φωτογραφία για ΙΤΟΥΔΗΣ:  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ
Τον Ολυμπιακό αντιμετωπίζει αύριο (17/05)στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ για τους τελικούς του πρωταθλήματος, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει πως δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, αλλά όλοι οι παίκτες της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς που θέλουν προσοχή.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έγραψε στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα των "πράσινων" και τόνισε αναλυτικά «Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα… Μετά από ένα φάιναλ φορ το οποίο τελείωσε όπως τελείωσε και στο οποίο πιστεύω ότι τιμήσαμε τα χρώματα της ομάδας η προσοχή μας στρέφεται και πάλι εντός συνόρων. Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά και μιλάω βέβαια για τον ημιτελικό, καθώς για τον μικρό τελικό δεν χρειάζεται καν να τον συζητάμε. Είναι ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται να γίνεται και το αναφέραμε και στην Ευρωλίγκα. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει να επιστρέφουμε σε αυτούς τους αγώνες.

Το γεγονός είναι πως είτε επιστρέφαμε νικητές από εκεί, είτε όπως επιστρέψαμε με την πικρία αυτή ότι δεν μπορέσαμε να βρεθούμε στον τελικό και να υπερασπιστούμε το τρόπαιο, πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματα και να γυρίσουμε το τσιπ, όπως λέμε πολλές φορές, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε ένα μεγάλο τελικό που έχουμε μπροστά μας εναντίον του πρωταθλητή Ευρώπης, στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου
. Έτσι κι αλλιώς ο σεβασμός είναι δεδομένος προς τον αντίπαλο, ο οποίος έδειξε ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια. Το έδειξε και επιστρέφοντας από το -19. Ήταν μια μεγάλη επιστροφή, η οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημά της επιτεύχθηκε χωρίς τον ηγέτη της στο παρκέ, χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Και το λέω αυτό, γιατί σημαίνει πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού αξίζουν της προσοχής μας.

Το παιχνίδι του Κυπέλλου θα είναι και ο οδηγός μας, όπως και τα παιχνίδια του φάιναλ φορ, όπου φάνηκε πως πολλοί παίκτες μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές. Και ο Σλούκας, και ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης και ο Παπαπανικολάου, και ο Ντόρσεϊ, και ο Χάινς, και ο Κέσελι… Γενικότερα, είναι μια ομάδα που έχει συγκεκριμένη καθοδήγηση και συγκεκριμένη φιλοσοφία.

Οι τελικοί αυτοί έχουν ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το φάιναλ φορ. Δεν είναι ένα παιχνίδι… Είναι μια σειρά τελικών, στην οποία το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός που κέρδισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Εμείς καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη μάχη από το πρώτο παιχνίδι. Δεν πιστεύουμε ότι ο αντίπαλος δεν θα είναι συγκεντρωμένος και θα πετάει στα σύννεφα. Το αντίθετο! Άλλωστε έχει να κάνει με έναν μεγάλο τελικό, γνωρίζει πολύ καλά ότι κι εμείς είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία τους έχει κερδίσει δύο φορές στη σεζόν στις τρεις μεταξύ μας αναμετρήσεις μέχρι τώρα. Μιλάμε για μια σειρά τελικών που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης, όλου του μπασκετικού κόσμου. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια. Είμαστε καλά, προπονούμαστε για τον ίδιο στόχο γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του Ολυμπιακού κι εκεί θα στηριχθούμε. Είναι μια σειρά αγώνων και θα πρέπει να διαχειριστούμε στοιχεία και συναισθήματα σε όλη τη διάρκειά της Να είστε καλά,

Δημήτρης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ