2016-09-09 14:22:09
Φωτογραφία για Πατούλης: Το Υπουργείο βάλει εναντίον του γιατρού της γειτονιάς
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Το δρόμο της… μοναξιάς επιλέγουν ο ένας μετά τον άλλο οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, που έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο εξαιτίας της αθέτησης του χρονοδιαγράμματος πληρωμής τους – «κερασάκι στην τούρτα» των περικοπών στις αμοιβές τους, του clawback κ.ο.κ.

Η «κραυγή» απελπισίας του ορθοπαιδικού Ν. Θεοδουλίδη (εδώ) από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασής του για να μην αναγκαστεί να βάλει «λουκέτο» στο ιατρείο του, είναι ενδεικτική του οξύτατου προβλήματος επιβίωσης που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

Το θέμα αναδεικνύει με επιστολή του προς το Σ. Μπερσίμη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή των ιδιωτών γιατρών και εργαστηρίων. «Το υπουργείο Υγείας βάλει εναντίον του γιατρού της γειτονιάς, ο οποίος αδυνατεί πλέον να συντηρήσει το ιατρείο του και κινδυνεύει να βάλει λουκέτο» αναφέρει χαρακτηριστικά o Γ. Πατούλης.


Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ (εδώ), μεγάλο ποσοστό γιατρών εξακολουθεί να μην έχει πληρωθεί για τις επισκέψεις και ιατρικές πράξεις του μηνός Μαρτίου. Την ίδια ώρα, ακαθόριστος παραμένει ο χρόνος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν στα έτη 2010, 2011 και 2012.

«Έτσι εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, στα οποία πρόκειται να παραδοθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας» σχολιάζει ο κος Πατούλης.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ