2016-10-11 15:47:12
Φωτογραφία για Η Κρουαζιέρα επεκτείνει την τουριστική σεζόν στην Κέρκυρα
Περισσότεροι από 85.000 επιβάτες κρουαζιέρας αναμένεται να κατακλύσουν το νησί της Κέρκυρας το μήνα Οκτώβριο. Ειδικότερα, το 1ο δεκαπενθήμερο θα δέσουν 31 κρουαζιερόπλοια και το 2ο δεκαπενθήμερο 29.

Η εξέλιξη αυτή έχει τονώσει την τοπική αγορά του νησιού και οι τοπικοί επιχειρηματίες βλέπουν την αγοραστική κίνηση να παραμένει αυξημένη και το φθινόπωρο λόγω της κρουαζιέρας. Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει βοηθήσει την Κέρκυρα να μετατραπεί σε προορισμό όλων των εποχών.

Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους του τουρισμού, γιατί οι τουρίστες κρουαζιέρας δαπανούν περισσότερα χρήματα. Ενώ, σύμφωνα με την υπουργό τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά,  "Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Και αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δράσεων που προωθούμε με επίκεντρο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ως τομέα υψηλής κυβερνητικής προτεραιότητας".


Ήδη η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για την Κρουαζιέραστην οποία συμμετέχουν 28 διαφορετικοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπό την καθοδήγηση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, έχει ενεργοποιηθεί και προχωρά στα απαραίτητα βήματα που θα επιτρέψει να αξιοποιήσει η Ελλάδα τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Από τα επίσημα μέχρι τώρα στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας άκρως ενθαρρυντική είναι και η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν (2017), καθώς υπάρχει η προσδοκία οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων να ξεπεράσουν τις 380 οπού έχουν καταγραφεί έως σήμερα με προσδοκία άνω των 650.000 επιβατών.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ