2016-11-05 19:21:26
Φωτογραφία για Έντονες αποδοκιμασίες στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου κατά την επίσκεψη Ξανθού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΦΑΡΜΑΚΟ - Healthmag.gr

Ο υπουργός δικαιολόγησε τις αντιδράσεις και υπογράμμισε ότι κι ο ίδιος προέρχεται από τη δημόσια περίθαλψη -25 εκ. ευρώ για 25 νέες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, καθώς και συνταξιούχοι, στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την επίσκεψή του σήμερα στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο περιοδείας του στις μονάδες υγείας του νομού Ηρακλείου.

Ο υπουργός δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες, καθώς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κατηγόρησαν τον ίδιο και την κυβέρνηση ότι συνεχίζουν την υποταγή στις επιταγές των δανειστών και τη «θανατηφόρα» πολιτική στο δημόσιο τομέα υγείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός χαρακτήρισε δικαιολογημένη την εκδήλωση διαμαρτυρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η κοινωνική διαμαρτυρία αυτή την περίοδο στη χώρα είναι και δικαιολογημένη και ενδεχομένως αναμενόμενη. Δεν έχουμε αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία, ούτε αλλεργία απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται και διεκδικεί. 


Πιστεύω ότι σήμερα έχουμε την ωριμότητα όλοι σε μία δύσκολη φάση και για την χώρα και για την κοινωνία, να αναζητούμε διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας. 

Τα προβλήματα υπάρχουν είναι γνωστά, καλώς αναδεικνύονται. 

Τα σωματεία διεκδικούν. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούει, να διαλέγεται. Γι΄ αυτό έχουμε έρθει σήμερα εδώ. 

Να κάνουμε μία ανοιχτή διαδικασία, όπως και στο Βενιζέλειο. Να συζητήσουμε με τον κόσμο που δουλεύει και πασχίζει να κρατήσει σε αξιοπρεπές επίπεδο την περίθαλψη στον τόπο μας και νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν. Θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο γόνιμου διαλόγου και πολιτισμένου διαλόγου. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας και να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός και μία εικόνα που υποτίθεται οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Εμείς είμαστε άνθρωποι της δημόσιας περίθαλψης. Εγώ σε αυτό το νοσοκομείο έχω κάνει ειδικότητα. Έχουμε γνωστούς, φίλους. Έχουμε δουλέψει μαζί και έχουμε αγωνιστεί μαζί για να υπάρχει αξιοπρέπεια στην περίθαλψη στη χώρας μας. Αυτό είναι το ζητούμενο και νομίζω θα προχωρήσουμε αταλάντευτα σε αυτό».

Η επίσκεψη του υπουργού στο Ηράκλειο ξεκίνησε από την Περιφέρεια Κρήτης, ο οποίος συζήτησε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για τις υποδομές υγείας στο νησί. Με αφορμή την επέκταση στο Βενιζέλειο και τη δημοπράτηση του έργου κανονικά, ο υπουργός εκτίμησε ότι από την περίσσεια των πόρων θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στα Χανιά και τα Κέντρα Υγείας στα νότια του νησιού. Πρόσθεσε ότιμε πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου θα εξασφαλιστούν 20 - 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 25 νέων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα στελεχωθούν με 325 γιατρούς και θα λειτουργούν δορυφορικά των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου οι εργαζόμενοι σημείωσαν τη δραματική έλλειψη προσωπικού, την ανυπαρξία εκπαίδευσης ειδικευομένων, αλλά και διοικητικά προβλήματα που συνεχίζονται από την ενοποίησή του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ