2016-12-09 01:17:07
Φωτογραφία για Ο τούρκικος όμιλος Dogus επενδύει 400 εκατ. στην ελληνική αγορά
Στα 400 εκατ. ευρώ, από τα 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να φθάσουν οι συνολικές τοποθετήσεις του τουρκικού ομίλου Dogus στην... ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων, πλέον και των δύο μεγάλων επενδύσεων του ομίλου στον Αστέρα Βουλιαγμένης στο σχήμα της Jermyn Street αλλά και το Hilton Aθηνών από κοινού με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου.

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης ο κ. Husnu Akhan, διευθύνων σύμβουλος της Dogus Holding προσθέτοντας ότι "ο όμιλος που δημιουργήθηκε το 1951 έχει διεθνές όραμα με οκτώ βασικές δραστηριότητες (κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, βιομηχανία τροφίμων ποτών, τουρισμός, real estate, εταιρείες τεχνολογίας κ.α.). Εχουμε πάνω από 55 χιλ. εργαζομένους και συνεχίζουμε να επενδύουμε.

Στον τουρισμό έχουμε 18 ξενοδοχεία σε 6 χώρες αυτή την στιγμή και θέλουμε να φτάσουμε τα 26 ξενοδοχεία σε 8 χώρες έως το 2018. Ειδικά για την Ελλάδα δίνουμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της φιλοξενίας και του τουρισμού - μαρινών, μέσω της D- Marine".


Ο όμιλος Dogus, αποτελεί αυτή την στιγμή έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας και δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις. Στην περυσινή οικονομική χρήση το ενοποιημένο σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων έφθασε τα 10,1 δισ. δολ. τα ενοποιημένα έσοδα τα 5 δισ. δολ. και τα λειτουργικά κέρδη τα 147 εκατ. δολ.

Στη χώρα μας, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από τον τομέα των μαρίνων και συνεχίζει στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικότερα, συμμετέχει στη μαρίνα του Φλοίσβου μέσω της D-Marine Investments Holding B.V με ποσοστό 32,2%. Oι άλλοι μέτοχοι στη μαρίνα είναι η Lamda Development με 32,2%, το ελληνικό Δημόσιο με 22,8% και η Zerlan με 12,8%.

Επίσης, κατέχει ποσοστό 90% στην εταιρεία KG Med Marinas, η οποία ελέγχει τις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και το 75% της Μαρίνας Ζέας (το υπόλοιπο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο). Το 10% της KG Med Marinas ανήκει στο όμιλο Κυριακούλη.

Επίσης, η D-Marine Investments Holding B.V έχει τη μειοψηφική συμμετοχή στην Jermyn Street Real Estate Fund IV, τον επενδυτή του Αστέρα Βουλιαγμένης. H D-Marine Investments Holding B.V, που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του τουρκικού ομίλου στην Ευρώπη, αναπτύσσει επίσης δραστηριότητα στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μόνο ο ΠΑΟΚ μας ξελάσπωσε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μόνο ο ΠΑΟΚ μας "ξελάσπωσε"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ