2016-12-09 01:21:50
Φωτογραφία για Στο $1,5 τρισ. η παγκόσμια δαπάνη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έως το 2021
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Την άνοδο της δαπάνης συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με σταδιακή μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εώς το 2021 προβλέπει η Quintiles IMS Holding.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, η παγκόσμια δαπάνη στα σκευάσματα που συνταγογραφούνται θα φθάσει το 1,5 τρισ. δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια, αν και ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα περιοριστεί σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το ποσό αυτό, σε τιμές χονδρικής, είναι αυξημένο σχεδόν $370 δισ. από τις εκτιμώμενες δαπάνες του 2016.

Στις ΗΠΑ θα αναλογούν τα $675 δισ. από του $1,5 τρισεκατομμυρίου. Μετά τον υπολογισμό των αναμενόμεων εκπτώσεων και rebate οι καθαρές δαπάνες θα ανέρχονται περίπου $σε 1 τρισ., όπως αναφέρει η έκθεση QuintilesIMS Outlook για τα Φάρμακα Παγκισμίως.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών τα επόμενα πέντε χρόνια εκτιμάται στο 4% με 7%, καθοδηγούμενος κυρίως από τις νέες θεραπείες για τον καρκίνο, το διαβήτη και της αυτοάνοσες παθήσεις σε ανεπτυγμένες χώρες. Αυτο συγκρίνεται με ανάπτυξη τω δαπανών σχεδόν 9% το 2014 και 2015, λόγω εν μέρει της ζήτησης για τις νέες θεραπείες της ηπατίτιδας C, που έκτοτε έχει εξισορροπηθεί.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ