2016-12-10 01:40:21
Φωτογραφία για Συνήγορος Καταναλωτή: Καταχρηστική άρνηση ασφαλιστικής εταιρίας για την κάλυψη νοσηλίων
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή δέχθηκε την αναφορά καταναλωτή, διαμαρτυρόμενου για την άρνηση της ασφαλιστικής του εταιρείας, στην οποία διατηρούσε ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του, με αιτιολογία την καθυστερημένη αναγγελία εισαγωγής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η εταιρεία επικαλέστηκε σχετικώς όρο του συμβολαίου, ο οποίος προέβλεπε την υποχρέωση του ασφαλισμένου να την ειδοποιήσει εγγράφως μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημερομηνία εισαγωγής και, οπωσδήποτε, πριν από την έξοδο από το νοσοκομείο. Η Αρχή έκρινε μη νόμιμο τον παραπάνω ισχυρισμό της εταιρείας, διότι η υπαίτια παραβίαση της παραπάνω συμβατικής υποχρέωσης του ασφαλισμένου δεν μπορεί να έχει ως συνέπεια την απαλλαγή του ασφαλιστή από την καταβολή του ασφαλίσματος.

Έκρινε, επίσης, άκυρο τον σχετικό συμβατικό όρο, δεδομένου ότι μετέβαλε το ασφαλιστικό βάρος του ασφαλισμένου σε εξαιρετικά βραχύχρονη αποσβεστική προθεσμία. Κατόπιν τούτων, ο Συνήγορος του Καταναλωτή απηύθυνε σύσταση στην ασφαλιστική εταιρεία να προβεί στην κάλυψη της συγκεκριμένης ασφαλιστικής περίπτωσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ