2016-12-10 21:29:17
Φωτογραφία για Γ. Χουλιαράκης: Το ΔΝΤ ζητά μέτρα 4,5 δισ ευρω και άμεση νομοθέτηση
Στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τόνισε από το βήμα της Βουλής, το βράδυ της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Τόνισε πως ο προϋπολογισμός του 2017 έχει στόχο την εμπέδωση και πλήρη ανάκτηση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας, για να βγει η χώρα στις αγορές το 2017 και το 2018

Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 μπορεί ήδη να χαρακτηριστεί επιτυχημένος, καθώς η υπέρβαση θα ξεπεράσει το 1 δισ. Ευρώ μέρος της οποίας όπως είπε θα επιστραφεί στοχευμένα.

Αναφερόμενος, στη στάση του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι το Ταμείο συναρτά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη μέτρων 4,5 δισ. για το 2019. Θέλουν επεσήμανε προκαταβολική νομοθέτηση το 2016 για το 2019.

Κατηγόρησε τη ΝΔ, λέγοντας πως δεν αρκεί κάποιος να εγκαλεί την κυβέρνηση για αύξηση φόρων, χωρίς να λεει το πώς θα υπάρξει δημοσιονομική ισορροπία. Δεν αρκεί να μιλάνε για μείωση φόρων 4,2 δισ. ευρώ χωρίς να εξηγούν ποιες δαπάνες θα περικόψουν», σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης τονίζοντας ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περικοπές φόρων 4,2 δισ. «ή θα ρίξουν την οικονομία σε νέα περιπέτεια ή θα οδηγήσουν σε μείωση μισθών και συντάξεων».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ