2016-12-13 08:24:26
Φωτογραφία για Ο Γ. Σούρλας για την καταστροφή τάφων πεσόντων μαχητών στην Κορυτσά
Ο Γ. Σούρλας Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, δήλωσε για την καταστροφή τάφων «Η καταστροφή τάφων, ο θρυμματισμός των οστών των πεσόντων μαχητών κατά το Έπος 1940 -41 στην περιοχή Πόγραδετς κατά η διάνοιξη δρόμου φανερώνει την έλλειψη σεβασμού, στοιχειώδους ανθρωπισμού, που οφείλουν να επιδεικνύουν όλοι απέναντι στους νεκρούς ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνότητας.

Το θλιβερό αυτό γεγονός, καθιστά επιτακτική την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση της Συμφωνίας Ελλάδος Αλβανίας, που κυρώθηκε με νόμο από τα δύο Κοινοβούλια για την: «αναζήτηση, εκταφή και τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνικού-Ιταλικού πολέμου[…]ενταφιασμού ευπρεπούς και τιμητικού».

Σε κάθε περίπτωση,τονισε ο Γ.Σούρλας είναι απαράδεκτο, όχι μόνο να μην γίνεται περισυλλογή των οστών, όπου εντοπίζονται, αλλά πολύ περισσότερο να εκλαμβάνονται ως υλικά προς απομάκρυνση για την κατασκευή δρόμων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ