2016-12-13 09:40:35
Φωτογραφία για Δικαίωση αστυνομικών εκ των...υστέρων!
Δικαιώνονται οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ σε βάρος των οποίων είχε υποβληθεί μήνυση από 23χρονο Αλβανό μετά από την επεισοδιακή του σύλληψη, τον περασμένο Ιανουάριο στο Ηράκλειο.

Ο νεαρός αλλοδαπός είχε καταγγείλει ότι τον ξυλοκόπησαν βάναυσα. Περιέγραφε στην μήνυση του ότι του έριχναν μπουνιές και τον κλωτσούσαν με τα υπηρεσιακά τους άρβυλα, προκαλώντας τους σοβαρές κακώσεις, ενώ παράλληλα τον εξύβριζαν και τον απειλούσαν.

Με εισαγγελική διάταξη η έγκληση του 23χρονου, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια και αντίσταση, απορρίφθηκε και πλέον η υπόθεση τίθεται στο αρχείο, γεγονός που επέφερε μεγάλη ανακούφιση στους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως λένε, συκοφαντήθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν άδικα.

Η εισαγγελέας, με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης, αποφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν νόμιμα στα πλαίσια του καθήκοντος τους. Αναφέρεται ότι οι κακώσεις αφορούν σε εκδορές που «δικαιολογούνται από την βίαιη καταστολή της αντίστασης του κατά την δέσμευση του με χειροπέδες, η οποία ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους». Ακόμα εκτιμά ότι η έγκληση αυτή ουσιαστικά συνιστά κίνηση αντιπερισπασμού του 23χρονου προκειμένου να αποφύγει την σε βάρος του αυτόφωρη διαδικασία.


Η συνήγορος των αστυνομικών, Μαρίνα Παναγιωτάκη, δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Η ασκηθείσα και σήμερα αρχειοθετηθείσα μήνυση, εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ, έγινε από τον τότε μηνυτή ως μέσο αντιπερισπασμού κατά της διενεργούμενης εναντίον του αυτόφωρης διαδικασίας για τις πράξεις της απείθειας και της αντίστασης. Άλλωστε τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα καταμαρτύρησαν τα φαιδρά ψεύδη του μηνυτή και για τον λόγο αυτό, ως νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο κατά του παραπάνω προσώπου και λοιπών συμμετεχόντων, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί έως σήμερα τα ως άνω όργανα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ